Στα Ιωάννινα βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

425

Στο Δίκορφο Ιωαννίνων βρέθηκαν τελικά τα συντρίμμια του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που χάθηκε πριν από τρεις ημέρες. Στο σημείο σπεύδουν κλιμάκια του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας

Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που αγνοούνταν από τις 31 Ιανουαρίουεντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης (3/1) στο Δίκορφο Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας 34χρονος πιλότος. Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (έντονη βροχόπτωση και νέφωση) καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα τα εναέρια μέσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου να να πραγματοποιείται μόνο από πεζοπόρο τμήματα.

Όπως αναφέρει το Epiruspost.gr, ένας κυνηγός ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές ότι έχει διακρίνει από μακριά το αεροσκάφος, στην ευρύτερη περιοχή του Δίκορφου. Το Δίκορφο είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και ανήκει στο συγκρότημα των Ζαγοροχωρίων της Ηπείρου.

Στο σημείο μεταβαίνουν κλιμάκια του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:20 τοπική ώρα από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Συγκεκριμένα στις 13:20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Egnatia Aviation, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι ιρακινής καταγωγής.

Πηγη:news247.gr