Πριν συμπληρώσει έναν μήνα λειτουργίας
Πριν καν κλείσει ένα μήνα λειτουργίας, σε αναστολή μπαίνει εκ νέου η λειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Η Κλινική ξεκίνησε και πάλι την λειτουργία της, στις 26 Φεβρουαρίου, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντιμετώπισε ένα και μόνο περιστατικό και έκτοτε δεν υπάρχει συνέχεια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» εδώ και 15 ημέρες, νοσηλεύεται στον «Αγ. Ανδρέα», αρχικά στη ΜΕΘ και τώρα στην Καρδιολογική Κλινική, 72χρονη ασθενής, η οποία πρέπει να υποβληθεί σε καρδιοθωρακοχειρουργική επέμβαση αλλά δεν γίνεται δεκτή στο ΠΓΝΠ. «Κάναμε πώς και πώς να λειτουργήσει αυτή η Κλινική και πάλι είμαστε ακάλυπτοι;» διερωτάται άνθρωπος από το περιβάλλον της ασθενούς που επικοινώνησε μαζί μας. Ο ίδιος μας περιγράφει: «Οι καρδιολόγοι του «Αγίου Ανδρέα» έχουν κάνει το πάντα γι’ αυτή τη γυναίκα ώστε να την κρατήσουν στη ζωή. Δεν απομένει να κάνουν κάτι άλλο διότι έπρεπε ήδη να έχει χειρουργηθεί.
Μίλησα με τον κ. Χαροκόπο τον διευθυντή της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ ο οποίος είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος και μου απάντησε ότι δεν μπορεί να την αναλάβει διότι δεν έχει χειρουργικό τραπέζι. Πήραμε στην Αθήνα στο Ιπποκράτειο, στο Ωνάσειο αλλά δεν την αναλαμβάνουν. Η γυναίκα αυτή δεν πρέπει να τύχει φροντίδας; Για ποιο λόγο άνοιξε η Κλινική της Πάτρας αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά; Πέραν του κορωνοϊού δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς;».
Ερωτηθείς από την «Π» ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, μας απάντησε: «Λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, έχουμε προχωρήσει σε μερική αναστολή της Καρδιοθωρακοχειρουγικής Κλινικής και εξηγεί: «Στον χώρο αυτό συστεγάζονται η ΩΡΛ και η Αγγειοχειρουργική καθώς έχουμε εκκενώσει και τη Β΄ Χειρουργική Κλινική για περιστατικά κορωνοϊού. Ωστόσο η Καρδιοθωρακοχειρουργική μπορεί να αντιμετωπίζει περιστατικά». Ο κ. Μπάκος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό, μας είπε ότι δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση.