Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠατρινός υπεράνω υποψίας σε κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικών καναλιών

Πατρινός υπεράνω υποψίας σε κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικών καναλιών

Στα δίχτυα της Ασφάλειας Πατρών, μέλη κυκλώματος αναμετάδοσης παράνομων συνδρομητικών καναλιών.

Ενα κύκλωμα παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών εξαρθρώνεται κι ένα άλλο ξεφυτρώνει μέσα σε λίγους μήνες.

Η Ασφάλεια Πάτρας έχει, όπως φαίνεται, το «know how» κι από χθες το πρωί ξεκίνησε το «ξήλωμα» ενός ακόμη σε Πάτρα και Αθήνα. Επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ δεν έχουν γίνει, γιατί οι άνδρες της, ιδίως στην πρωτεύουσα, πραγματοποιούσαν «εφόδους» σε γραφεία και σπίτια ατόμων που εμπλέκονται.

Ασφαλείς πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι το πρόσταγμα της τοποθέτησης παράνομων αποκωδικοποιητών στην Πάτρα είχε ένας 55χρονος, που παρασύρθηκε εσχάτως από το εύκολο κέρδος, αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Οι ερευνητές της υπόθεσης εκτιμούν ότι, κατά προσέγγιση, το «πελατολόγιο» του κυκλώματος ανέρχεται από 4.000 έως 6.000 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι αποκόμισαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ακόμη να μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός.

Οι ίδιες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι στο κύκλωμα μετέχουν μίνιμουμ 4 άτομα από Πάτρα και Αθήνα, αλλά είναι πολύ πιθανό ο αριθμός τους να διπλασιαστεί. Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της λειτουργούσαν παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα (portal), στην οποία ανάλογα με την ηγετική θέση και τον ρόλο τους, ενεργούσαν ως διαχειριστές ή μεταπωλητές (dealers) των παρεχόμενων υπηρεσιών και συσκευών αναμετάδοσης. Οι δράστες έκαναν εισπράξεις, είτε χέρι με χέρι, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό, καθώς και μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικών τους και μελών των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ανάλογη επιτυχία της Ασφάλειας Πάτρας είχε γίνει 28 Σεπτεμβρίου 2023, όταν τότε είχαν συλληφθεί 10 άτομα με πελατολόγιο παράνομων συνδρομητών και κέρδη που υπερέβαιναν τα 25 εκατ. ευρώ!

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ