Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Στη δικογραφία το βίντεο από το τροχαίο στην Αρέθα – Τι...

Πάτρα: Στη δικογραφία το βίντεο από το τροχαίο στην Αρέθα – Τι προβλέπεται για τον οδηγό του ΙΧ

Πώς θα δικαστεί ο οδηγός του SUV αυτοκινήτου για τους θανάτους του Γιάννη Στεργίου και του Γιώργου Παπαδόπουλου που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα, που συγκρούστηκε με το ΙΧ, στη ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου με την Αρέθα.

Στα χέρια της Τροχαίας Πατρών που συντάσσει τη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα στην ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου στη διασταύρωση με την Αρέθα, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι νεαροί Γιάννης Στεργίου και Γιώργος Παπαδόπουλος, βρίσκεται το βίντεο που έχει καταγράψει το συμβάν με μεγάλη σαφήνεια.

Το βίντεο προέρχεται από παρακείμενο κατάστημα και o δικηγόρος Πατρών Ακης Βαβαρούτας, που τυγχάνει φίλος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, επιβεβαίωσε στον Peloponnisos FM 104,1 τη δέσμευση του οπτικού υλικού από τις Αρχές, προκειμένου να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας.

Πάτρα: Στη δικογραφία το βίντεο από το τροχαίο στην Αρέθα – Τι προβλέπεται για τον οδηγό του ΙΧ

Ο κ. Βαβαρούτας, αναφερόμενος στην ποινική αντιμετώπιση του οδηγού, σημείωσε ότι θα δικαστεί με τον ισχύοντα νόμο και όχι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών και προβλέπει ποινές καθείρξεως από 10 έως και 15 έτη για πρόκληση ατυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό μετά από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση προτεραιότητας, μέθης κλπ.

Ο οδηγός θα δικαστεί ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε βαθμό πλημμελήματος με προβλεπόμενες ποινές από 2 έως 8 έτη για κάθε θάνατο. Πιθανόν θα υπάρξει συγχώνευση ποινών από 1 έως και 5 έτη για κάθε θάνατο και αν γίνει δεκτό και κάποιο ελαφρυντικό, τότε η συνολική ποινή θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ο κ. Βαβαρούτας θεωρεί ότι ο οδηγός θα εκτίσει κάποιο μέρος της ποινής, αλλά όχι ολόκληρο.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ