Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠρωτιά Πατρινής ομάδας στη Ρομποτική – Καινοτόμο σύστημα με αυτόνομο ρομπότ ΦΩΤΟ

Πρωτιά Πατρινής ομάδας στη Ρομποτική – Καινοτόμο σύστημα με αυτόνομο ρομπότ ΦΩΤΟ

Θρίαμβος στον περιφερειακό διαγωνισμό έρευνας-καινοτομίας, με επίτευγμα τη ζωγραφική αναπήρων μέσω παγκόσμιου συστήματος, για Πατρινή ομάδα, αποτελούμενη από μαθητές ηλικίας 9 έως 16 ετών.

Μετά από 6 μήνες προπονήσεων, ομάδα παιδιών από την Πάτρα (9-16 ετών) κατέκτησε την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ερευνας-Καινοτομίας «First Lego League 2024», που έγινε στη Σπάρτη, 17 Φεβρουαρίου, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και πάνω από 2.000 παιδιά, πανελλαδικά.

Η Ομάδα Ρομποτικής του Κέντρου Robotica.gr «RdisT» από την Πάτρα διακρίθηκε στην πιο απαιτητική κατηγορία, του Robot Game, της σεζόν 2023-2024 με τίτλο «Masterpiece» και θέμα την «Τέχνη». Αναζήτησε καινοτόμες-πρωτότυπες λύσεις για να αναπτύξει αυτόνομο ρομπότ, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς εντός 150 δευτερολέπτων.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω παγκόσμιου προγράμματος Ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η Ομάδα, από την Πάτρα, ανέπτυξε καινοτόμο ρομποτικό σύστημα, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με σοβαρές κινητικές παθήσεις, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας ή τετραπληγία, να ζωγραφίζουν σε μεγάλο καμβά, με την κίνηση ενός μόνο δακτύλου σε οθόνη αφής, με ειδικό μηχανισμό, που τη μετατρέπει σε ζωγραφική με τέμπερες πάνω, με διαφορετικά χρώματα, αλλά και «έξυπνων» μετατροπών αφής σε καμπύλες bezier.

Πρωτιά Πατρινής ομάδας στη Ρομποτική - Καινοτόμο σύστημα με αυτόνομο ρομπότ ΦΩΤΟ

Παράλληλα, τα παιδιά κατασκεύασαν ρομπότ από υλικά εκπαιδευτικής Ρομποτικής, το οποίο εκτελούσε γνωστές αποστολές στην πίστα. Ο προγραμματισμός ήταν απαιτητικός, καθώς έπρεπε να καταφέρει να υλοποιήσει άρτιες ρουτίνες τέλειας ακολουθίας γραμμής με αισθητήρες χρώματος και ακριβούς περιστροφής για πλοήγηση με χρήση γυροσκοπίου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των κριτών και εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό (9-10 Μαρτίου) στη Θεσσαλονίκη, με τις 70 καλύτερες ομάδες της χώρας.

Πρωτιά Πατρινής ομάδας στη Ρομποτική - Καινοτόμο σύστημα με αυτόνομο ρομπότ ΦΩΤΟ

Η ομάδα μαθητών, που συμμετείχε πρώτη στον διαγωνισμό, αποτελείται από τους:
Αθηνά Μακρυγιάννη (Αρσάκειο Γυμνάσιο),

Βασίλη Νικολάου και Γιάννη Βαρελτζή (Δημοτικό Σαραβαλίου),

Γιώργο Γκολφινόπουλο και Μάριο Καρβέλα (Πρότυπο Γυμνάσιο),

Ελενα Πολυχρονοπούλου (2ο Δημοτικό),

Μάρκο Perez Ζαφειρόπουλο (22ο Δημοτικό),

Νεφέλη Καρμίρη (50ο Δημοτικό) και

Χρήστο Τζεορτζέσκου (6ο Γυμνάσιο).

Οι προπονητές τους ήσαν οι Ανδρέας Τσιμπούρης και Μάγδα Κουκουράβα.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ