Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΟ ντελιβεράς που έγινε διάκονος στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Ο ντελιβεράς που έγινε διάκονος στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Ο πολύτεκνος διανομέας τροφίμων – ντελιβεράς – από του Βούντενη Πατρών, που φόρεσε το ράσο.

Η αλήθεια είναι ότι οι νεότεροι αναγνώστες μας δυσκολεύτηκαν ελαφρώς να ακολουθήσουν τις φράσεις που ειπώθηκαν τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου για «τον παπά και τον ζευγά».

Λογικό από τη μια πλευρά, καθώς στις μέρες μας δεν πολυχρησιμοποιείται ο δεύτερος όρος σε σχέση πάντα με τη χρήση που γινόταν το παρελθόν, καθώς έτσι αποκαλείτο ο αγρότης που όργωνε τα χωράφια του με ένα ζευγάρι βόδια.

Ο Σεβασμιώτατος, που δεν κρύβει ανοικτά, πλέον, τη δυσφορία του για την κυβέρνηση και για όσους εκλεγμένους ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον «γάμο» μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην… Κολοκοτρωνέικη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», με το ίδιο ακριβώς νόμισμα. Ολα αυτά κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του Κωνσταντίνου Τσίχλα σε διάκονο στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας. Με τη σύμπτωση να είναι… θεϊκών διαστάσεων, καθώς ο νέος ιερωμένος, οικογενειάρχης και πατέρας πέντε παιδιών, με καταγωγή από τη Βούντενη, εργαζόταν μέχρι πρότινος ως διανομέας, δηλαδή με απλά λόγια ως… ντελιβεράς!

Ο ντελιβεράς που έγινε διάκονος στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Τι ακριβώς είπε ο Μητροπολίτης Πατρών προς τον νέο ιερωμένο; «Κωνσταντίνε! Από σήμερα θα είσαι και παπάς και ζευγάς! Εξάλλου ξέρεις από βιοπάλη. Ησουν με ένα μηχανάκι μέχρι τώρα και μοίραζες φαγητά στα σπίτια. Τώρα θα συνεχίσεις να υπηρετείς τον λαό από άλλο πόστο. Και μπορεί να μην είναι σε χωράφια στη Βούντενη, αλλά έχεις άλλον αγώνα μπροστά σου. Να καλλιεργήσεις τις ανθρώπινες ψυχές. Γιατί ναι, είμαστε και παπάδες και ζευγάδες».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Σεβασμιώτατος: «Και ο δικός μου πατέρας ήταν και παπάς και ζευγάς. Γιατί οι παπάδες στα χωριά μας, πριν επιτρέψουν οι κυβερνήσεις με τις καταστροφικές πολιτικές τους, την ερήμωση της υπαίθρου, κρατούσαν από το ένα χέρι τις καμπάνες και από το άλλο το άροτρο για να μη ρημάξει ο τόπος από την πείνα».

Καταλάβατε τους συμβολισμούς της τοποθέτησης του Σεβασμιώτατου και τις πολλαπλές αιχμές του προς την κυβέρνηση; Κάτι μας λέει ότι έπεται και συνέχεια…

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ