Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΜεσολόγγι: Το σκυλί γάβγιζε ασταμάτητα όταν βρήκε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου,...

Μεσολόγγι: Το σκυλί γάβγιζε ασταμάτητα όταν βρήκε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου, λέει ο εκπαιδευτής του – Δείτε βίντεο

Ο εκπαιδευτής περιγράφει στο protothema.gr πώς ο Echo εντόπισε το άψυχο σώμα – «Έπρεπε οπωσδήποτε να βρούμε τη σορό για να σταματήσει το μαρτύριο της οικογένειας»

Τις στιγμές που ο σκύλος Echo εντόπισε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι περιγράφει στο protothema.gr ο εκπαιδευτής του, εξηγώντας ότι ήθελε οπωσδήποτε να βρει το άψυχο σώμα του θύματος για να μην συνεχιστεί το μαρτύριο της οικογένειάς του.

«Μου ανέθεσε η εισαγγελία να αναλάβω την υπόθεση κι αμέσως δέχτηκα. Όταν πήρα τη δικογραφία στα χέρια μου ξεκίνησα να φτιάχνω το στρατηγικό μου πλάνο. Σκοπός μου είναι να λύνω τέτοιες υποθέσεις από το πρώτο 48ωρο», εξηγεί ο πραγματογνώμονας και συντονιστής σκύλου ερευνών Βαγγέλης Αλεξανδρής στο protothema.gr.

Τα πρώτα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκαν την Κυριακή, όταν ο Echo άρχισε να γαβγίζει ασταμάτητα, κάτι που σημαίνει ότι είχε εντοπίσει κάτι σημαντικό. Ωστόσο ο αέρας ήταν απαγορευτικός για τις έρευνες.

«Την Κυριακή μπήκαμε με τον Echo μέσα στη βάρκα και τον συνεργάτη μου Γαβριήλ και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε την περιοχή η οποία είναι γεμάτη βάλτους. Ο Echo καθόταν μπροστά στη βάρκα και γάβγιζε ασταμάτητα. Εκεί κατάλαβα ότι το σκυλί, είχε βρει κάτι σημαντικό γιατί αυτή είναι η αντίδρασή του σε αυτές τις περιπτώσεις. Επειδή οι συνθήκες ήταν αντίξοες και είχε δυνατό αέρα,ο σκύλος μύριζε την οσμή από τη σορό αλλά ο αέρας, μας μπέρδευε και δυσκολευόμασταν καταλάβουμε και να φτάσουμε ακριβώς στο σημείο», λέει ο κ. Αλεξανδρής.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, οπότε και ο σκύλος κατάφερε να εντοπίσει τη σορό.

«Τη Δευτέρα που είχε καλύτερο καιρό και είχε σταματήσει ο αέρας καταφέραμε με τον Echo και τον συνεργάτη μου, τον Γαβριήλ, να βρούμε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου. Έπρεπε οπωσδήποτε να βρούμε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου, για να σταματήσει το μαρτύριο της οικογένειάς του», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η αδερφή του θύματος επικοινώνησε μαζί του και τον ευχαρίστησε.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ