Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΚρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πρωτοετής φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΠΓΝΠ

Πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση, ενώ εφαρμόστηκαν αστραπιαία τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα, καθότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική νόσο όσο και επιδημία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του νοσήσαντος φοιτητή, πρόκειται για μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο όπου το βακτήριο μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα άτομα που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του, θα πρέπει να λάβουν χημειοπροφύλαξη και μάλιστα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πάσχοντα κατά την χρονική περίοδο των 7 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτηθείς από την εφημερίδα «Γνώμη» ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος, πότε έλαβε γνώση για την νόσηση του φοιτητή από μηνιγγίτιδα και ποια μέτρα ελήφθησαν για τον αποκλεισμό μετάδοσης, απαντά: «Ενημερώθηκα αμέσως μετά την διάγνωση της νόσου και εφαρμόσθηκαν στο Πανεπιστήμιο αστραπιαία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού, ενώ ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα. Κινηθήκαμε ταχύτατα ανιχνεύθηκαν όλες οι επαφές του νοσήσαντος φοιτητή καθότι αυτός συμμετείχε σε Εργαστήριο και ειδοποιήθηκαν άμεσα πριν παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο των 72 ωρών για την έναρξη της προβλεπόμενης χημειοπροφύλαξης η οποία έχει παρασχεθεί σε όλους, ώστε να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο μετάδοσης και αντιμετώπισης νέου κρούσματος. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που λαμβάνω, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και εύχομαι η αποθεραπεία του να είναι ταχύτατη».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ιατρικό κύκλο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, η κατάσταση του φοιτητή κρίνεται σταθερή, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν νέες εξετάσεις και βάση των οποίων θα διαγνωσθεί η εξέλιξη της κατάστασης του και η θεραπευτική αγωγή.

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ