Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΚύκλωμα εμπορίας βρεφών με προεκτάσεις στο Αγρίνιο – Πώς δρούσε

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών με προεκτάσεις στο Αγρίνιο – Πώς δρούσε

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει γνωστός γυναικολόγος  ο οποίος φέρεται πως είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών με έδρα την Κρήτη.

Γνωστός γυναικολόγος ο οποίος ασχολείτο με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών με έδρα τα Χανιά της Κρήτης, που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σύμφωνα με πληροφορίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και το Αγρίνιο.

Ο γυναικολόγος σύμφωνα με πληροφορίες που συνελήφθη μαζί με 7 ακόμα άτομα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, είχε μπει στο στόχαστρο τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Το εν λόγω κύκλωμα φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης και έναντι αμοιβής και ειδικότερα έναντι μηνιαίου μισθού τις χρησιμοποιούσε είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το κύκλωμα παράλληλα έβρισκε ζευγάρια τα οποία ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και ερχόταν σε επαφή με τον γιατρό που ασχολούνταν με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά και τα έπειθε να προβούν σε παράνομη υιοθεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που φτάνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Τουλάχιστον 6 άτομα φέρεται να εμπλέκονται

Όπως επισημαίνει το Flashnews.gr στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 6 άτομα, δυο εξ αυτών γιατροί ενώ ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φαίνεται να ήταν και εργαζόμενοι του κέντρου υποβοηθούμενων αναπαραγωγών.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης 8/8/2023 είχαν προσαχθεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ