Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαEKTAKTO-Δ. Ελλάδα: Ακόμα και 46 βαθμούς φέρνει ο καύσωνας – Πρόγνωση για...

EKTAKTO-Δ. Ελλάδα: Ακόμα και 46 βαθμούς φέρνει ο καύσωνας – Πρόγνωση για πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην περιοχή

Η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες. Ο προγνώστης μετεωρολόγος Ν. Θεοδοσόπουλος προβλέπει καλοκαίρι με παρατεταμένες θερμικές περιόδους.
Από σήμερα νέα έξαρση σε πολλές πόλεις της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοκαρνανίας. Πού θα κυμανθεί ο υδράργυρος σε Πάτρα, Αίγιο -με ρεκόρ Νομού-, Πύργο, και Αγρίνιο.

Καθημερινά είναι πλέον τα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία λόγω του καύσωνα «Κλέων». Η Δυτική Ελλάδα είναι ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα που επηρεάζεται περισσότερο και θα συνεχίσει να ζει η ευρύτερη περιοχή με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τουλάχιστον το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Ν. Θεοδοσόπουλος εξειδίκευσε την πρόγνωση των επόμενων περιοχών και προχώρησε σε εκτιμήσεις σχετικά με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας σε πέντε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Πάτρα σήμερα και αύριο η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 39-40 βαθμούς λόγω των νοτιοδυτικών ανέμων που ανακουφίζουν λίγο την πόλη. Ομως, το σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς και την Τετάρτη θα επανέλθει η μέγιστη θερμοκρασία στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αίγιο, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει σήμερα τους 38 βαθμούς, την Παρασκευή θα σκαρφαλώσει στους 41 και το Σάββατο ακόμα και τους 42 βαθμούςΗ πιο θερμή ημέρα για το Αίγιο θα είναι η Κυριακή όπου εκτιμάται πως θα σημειωθεί ρεκόρ Νομού, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και τους 45-46 βαθμούς! Υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και από τη Δευτέρα αφού την ερχόμενη εβδομάδα η μέγιστη τιμή δε θα πέσει κάτω από 42 βαθμούς.

Παρόμοιο σκηνικό με την Πάτρα αναμένεται στον Πύργο, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται τις επόμενες ημέρες από 39 έως 43 βαθμούς, ενώ στο Αγρίνιο αναμένεται να καταγραφεί ο πιο ψηλός μέσος όρος θερμοκρασιών καθώς από σήμερα η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα ξεκινά από 41 και θα φτάνει ακόμα και τους 44 βαθμούς!

Προειδοποιεί ο Νίκος Θεοδοσόπουλος: «Ο άνεμος γυρίζει σε νοτιοδυτικός και αυτό σημαίνει πως στην Πάτρα θα υπάρχει αυξημένη υγρασία και η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι ακόμα και δύο βαθμούς περισσότερο. Επιπλέον την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι τα τέσσερα μποφόρ και θα χρειαστεί προσοχή».

Γενικότερα, όπως έχει αναλύσει τα δεδομένα ο κ. Θεοδοσόπουλος, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κοντά στους 40 βαθμούς, ενώ αναμένεται επέκταση της θερινής περιόδου και τον Σεπτέμβριο.

Πάτρα 39-42 °C
Αίγιο 38-46 °C
Αγρίνιο 41-44 °C
Πύργος 39-43 °C

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ