Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Μπάζει νερά όσο αναβαθμίζεται – ΦΩΤΟ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Μπάζει νερά όσο αναβαθμίζεται – ΦΩΤΟ

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και εξελίσσεται ταχύτατα, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί τα κτιριακά προβλήματα είναι εμφανή.

Οι κουβάδες για τη συλλογή του νερού, που στάζει από τα ταβάνια σε διάφορα σημεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, είναι γνωστό και χρόνιο φαινόμενο. Αυτό συνέβη και προχθές μετά τη βροχή που έπεσε όπως αποτυπώνεται στα στιγμιότυπα που μας έστειλαν ασθενείς που περίμεναν στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων.

Η κατάσταση είναι γνωστή και στη διοίκηση του νοσοκομείου η οποία καλεί πολίτες και εργαζομένους να κάνουν υπομονή διότι σύντομα το φαινόμενο αυτό θα ανήκει στο παρελθόν. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη -ήδη έχει ολοκληρωθεί σε δύο πτέρυγες- και θα λύσει χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού μας νοσοκομείου.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και 33 χρόνια από την παράδοση του συγκεκριμένου κτιρίου δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις για τη συντήρησή του. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και εξελίσσεται ταχύτατα. Μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί ήδη η Α’ και Β΄ πτέρυγα του νοσοκομείου.

«Οι διαρροές νερού σε διάφορα σημεία του κτιρίου και οι κουβάδες με τους οποίους προσπαθούσε το προσωπικό να μαζέψει τα νερά ήταν πάγιο πρόβλημα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα όπου δεν έχει ανακατασκευαστεί το κτίριο. Πιστεύω ότι σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν καθώς οι εργασίες εξελίσσονται  σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο προβλέπει την ολοκλήρωσή τους τον Αύγουστο του 2023» είπε στην «Π» ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος.

Οι αλλαγές που έχει επιφέρει οι εργασίες είναι εμφανείς και προϊδεάζουν για το τελικό αποτέλεσμα. «Οταν αποκαλυφθεί πλήρως θα μπορούμε να μιλάμε για ένα καινούργιο κτίσμα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που θα επιφέρει η ενεργειακή αναβάθμιση» προσθέτει ο κ. Μπάκος.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Το έργο αναβάθμισης του νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί με εσωτερικές παρεμβάσεις που αφορούν την αντικατάσταση του δαπέδου, κ.ά. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ.

Περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες: Κατασκευή θερμοπρόσοψης στις εξωτερικές επιφάνειες των θερμαινόμενων χώρων και αντιρηγματικού σοβά στις υπόλοιπες επιφάνειες του κατακόρυφου κελύφους τριών κτιρίων, αντικατάσταση της στεγάνωσης και προσθήκης θερμομόνωσης στα δώματα δύο κτιρίων Β και C, αντικατάσταση του συνόλου των εξωτερικών πεπαλαιωμένων κουφωμάτων τριών κτιρίων από σύγχρονα με θερμομονωτικές ιδιότητες. Επίσης εκτελούνται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο πλαίσιο των οποίων γίνονται αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού τριών κτιρίων, ηλιοθερμικό συγκρότημα με 550 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών, αντικατάσταση και αναβάθμιση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων σε τρία κτίρια.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ