Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση των Δήμων για τα χρονοδιαγράμματα του...

«Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση των Δήμων για τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης»

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου πήρε μέρος στην διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras με θέμα «Χρηματοδοτήσεις για κλιματικά ουδέτερες πόλεις με έξυπνες εφαρμογές». Στην ημερίδα ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι η ΚΕΔΕ έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των Δήμων της χώρας για τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν στις αναπλάσεις αλλά και στα έργα που θα μεταλλάξουν τις πόλεις σε κλιματικά και ενεργειακά ουδέτερες.

Η ΚΕΔΕ θα συμβάλει ώστε να γίνει προτεραιοποίηση των έργων και να μην παρουσιαστούν αλληλεπικαλύψεις ώστε όλοι οι Δήμοι να μην αφήσουν ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο από το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε την ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση του σχεδιασμού των πόλεων του μέλλοντος που θα είναι ενεργειακά και περιβαλλοντικά ουδέτερες. Αναφέρθηκε στις τολμηρές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν οι Δήμοι αλλά και η κεντρική εξουσία  για πόλεις που θα δίνουν χώρο στους πολίτες και στο πράσινο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου

«Είναι σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες για να κουβεντιάζουμε όλοι το πώς οραματιζόμαστε τις πόλεις του μέλλοντος. Με το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ολιστικά τις πόλεις και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον φιλικό και βιώσιμο. Ναι στην ηλεκτροκίνηση αλλά μην ξεχνάμε ότι οι πόλεις της Ελλάδας, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περπατιούνται και αυτό πρέπει να καταφέρουμε. Να δώσουμε χώρο στους πεζούς και στα ποδήλατα, με ήπια κυκλοφορία για τα απαραίτητα οχήματα. Έξυπνες πόλεις δεν είναι μόνο οι πόλεις που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Έξυπνες είναι οι πόλεις που σέβονται, αφουγκράζονται και κάνουν πράξη τις ανάγκες των πολιτών και σχεδιάζουν το μέλλον. Οι Δήμοι αλλά και η κεντρική εξουσία πρέπει να τολμήσουμε και να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος για πόλεις ουδέτερες και βιώσιμες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ