Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Τι συμβαίνει με το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο που παραμένει εννέα μήνες στο...

Πάτρα: Τι συμβαίνει με το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο που παραμένει εννέα μήνες στο λιμάνι

Η πανδημία το κρατά δεμένο…

Εννέα μήνες παραμένει αγκυροβολημένο το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στο σταθμό Μελίνα Μερκούρη, στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα το Queen of the Oceans είναι ελλιμενισμένο στο Βόρειο λιμάνι από τον Ιούλιο του 2020 και είναι ελληνικών συμφερόντων. Η πανδημία το κρατά «δεμένο» και φιλοξενείται εκεί μέχρι να τελειώσει η υγειονομική κρίση και να σαλπάρει ξανά.

«Ο λόγος που έχει ελλιμενιστεί είναι η πανδημία. Η υγειονομική κρίση έχει πλήξει τον κλάδο της κρουαζιέρας από το προηγούμενο καλοκαίρι και οι εταιρείες έχουν ανάγκη την φιλοξενία των κρουαζιερόπλοιων τους μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Συνεπώς, οι λιμενικές υποδομές της χώρας μας είναι εκείνες που θα τα φιλοξενήσουν μέχρι να περάσει η υγειονομική κρίση. Αυτό κάνουν όλα τα ελληνικά λιμάνια, αυτό κάνουμε και εμείς. Μάλιστα, υπάρχουν μικρότερα λιμάνια που εξυπηρετούν περισσότερα κρουαζιερόπλοια» εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης.

Όπως αναφέρει: «Από  την έναρξη λειτουργίας του νέου λιμένα, το 2011, το τμήμα του Βόρειου Λιμένα από την προβλήτα της Άστιγγος  μέχρι την πύλη Νο 7 προορίζεται για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων. Μάλιστα η συγκεκριμένη θέση στην οποία βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο είναι η προβλεπόμενη με βάση το εγκεκριμένο master plan του Λιμένα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, το 2017. Θα θυμάστε, ίσως, ότι διαχρονικά τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την Πάτρα ελλιμενίζονται στη συγκεκριμένη θέση του Βόρειου Λιμένα και όχι κάπου αλλού».

πηγη: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ