Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΗ φωνή του τελάλη, φέτος είναι διπλή – Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος...

Η φωνή του τελάλη, φέτος είναι διπλή – Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς μιλούν στον “Κόσμο”

Για πρώτη φορά δύο τελάληδες – Θ καλέσουν τους Πατρινούς να καρναβαλιστούν από το σπίτι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία

Το φετινό καρναβάλι είναι σίγουρα τελείως διαφορετικό από όλα όσα εκείνα που είχαμε ζήσει μέχρι σήμερα. Οι συνθήκες που επικρατούν και οι απαγορεύσεις που έχουν τεθεί, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη μετάδοση της χαράς και του κεφιού που χαρακτηρίζουν το Πατρινό Καρναβάλι. Ωστόσο, η γιορτή δεν σταματά και το μήνυμα πρέπει να πάει παντού όπως πάει κάθε χρόνο, με τη δυνατή φωνή του τελάλη! Ωστόσο, επειδή φέτος ενώνουμε δυνάμεις  και ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον, οι τελάληδες φέτος γίνονται δύο και ζωντανεύουν μέσω της Μαρίας Αγουρίδη και του Γιώργου Λογαρά. Και οι δύο έχουν επιτελέσει ξανά αυτόν τον ρόλο, βέβαια είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουν με αυτόν τον τρόπο. Οι ίδιοι μιλούν για τη φετινή κατάσταση, στέλνουν το μήνυμά τους και εύχονται του χρόνου να διασκεδάζουμε και πάλι όλοι μαζί!  

Έχετε αναλάβει ακόμα μία φορά τον ρόλο του τελάλη του καρναβαλιού. Πώς νιώθετε που επιστρέφετε πάλι σε αυτή τη θέση;

Μαρία Αγουρίδη: Είναι κάτι που το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πέρυσι η ακύρωση. Αυτό που δεν είχα προβλέψει είναι ότι θα ακυρωνόταν και το φετινό καρναβάλι παρόλα αυτά το κέφι και η χαρά μου παραμένουν αμείωτα.

Γιώργος Λογαράς: Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να διαχειριστώ την χαρά μου. Ήταν περισσότερο κι η ανάγκη, διότι καλλιτεχνικά είναι πολύ περιορισμένα τα πράγματα. Ωστόσο θυμήθηκα την απίστευτη αποδοχή που είχε η φιγούρα του τελάλη στο παρελθόν, κι είναι λογικό να χαίρομαι με την εξέλιξη του συγκεκριμένου ρόλου μέχρι και σήμερα. Έτσι όταν μου τηλεφώνησε η Ήρα Κουρή, το δέχτηκα άμεσα. Κι εγώ κι η Μαρία αγαπάμε και στηρίζουμε αυτό που κάνουμε, γι’ αυτό και θα δώσουμε στους χαρακτήρες τέτοια σημαντική διάσταση.

Οι συνθήκες που επικρατούν φέτος δεν επιτρέπουν στους Πατρινούς να διασκεδάσουν όπως άλλες χρονιές. Πώς θα καταφέρετε εσείς να μεταδώσετε αυτή τη χαρά, ακόμα και με περιορισμούς;

Μ.Α.: Μπορεί οι συνθήκες να μην επιτρέπουν μαζικές εκδηλώσεις όμως η ανάγκη όλων μας να νιώσουμε ότι το καρναβάλι είναι εδώ είναι διπλή..νομίζω ότι και μόνο στο άκουσμα της μουσικής θα ξεσηκωθούμε όλοι.

Γ.Λ.: Θεωρώ τρομερά σημαντικό το να μπορείς να βοηθάς προσφέροντας λίγη χαρά μέσα από τον ρόλο του τελάλη. Αν το μήνυμα του Καρναβαλιού βγει υπέρ της ψυχολογίας του Πατρινού πολίτη, τότε η χαρά της ικανοποίησης θα είναι τεράστια. Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ’ τα χαμόγελα του κόσμου; Ακόμα κι αν φορούν μάσκα αυτό θα φανεί. Αν υπάρξουν αρνητικές κριτικές για την παρουσία μας, δεν θα με ενοχλήσει καθόλου. Στα πλαίσια ελευθερίας της γνώμης, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει και από κει και πέρα είτε το αποδέχεσαι, είτε δεν το αποδέχεσαι. Αν πάλι γίνει και με τεκμηριωμένο λόγο, ίσως μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι του χρόνου.

Τι σημαίνει Καρναβάλι για εσάς;

Μ.Α.: Θα σας απαντήσω σχεδόν μονολεκτικά «Καρναβάλι η ζωή μας!!!»

Γ.Λ.: Σαν να έχω κολλήσει μία ανίατη ασθένεια… Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μην είμαι Καρναβαλιστής, αφού είναι κομμάτι της ύπαρξης μου. Έχω πάρει πολλές χαρές μέσα στο Πατρινό Καρναβάλι, με τις παρέες μου, με τους φίλους μου, με το Πλήρωμά μου, από διάφορες μικροστιγμές μέσα σε αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε φέτος μέσα από αυτόν τον ρόλο σας;

Μ.Α: Το καρναβάλι όπως σας είπα και πριν είναι η ζωή μας, είναι μεσα μας, είμαστε εμείς. Το μήνυμα που θελουμε να περασουμε είναι ότι είναι στο χέρι μας να το κρατήσουμε ζωντανό ακόμα και κάτω από αυτες τις συνθήκες και του χρονου με την διπλή ενέργεια θα το απογειώσουμε.

Γ.Λ: Να περάσει κι αυτό. Να γυρίσουμε στις δουλειές μας, στην καθημερινότητα μας, χωρίς να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες. Να ξαναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Να βοηθήσουμε το Καρναβάλι μας να εξελιχθεί. Κι όταν συμβεί αυτό, το Καρναβάλι θα είναι σίγουρα η αποθεραπεία μας σε όσα συνέβησαν. 

Συνέντευξη στη Βίκυ Μαυρομάτη

πηγή: dete.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ