Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚριμαία: Ρώσος τουρίστας που πόζαρε με το μαγιό του «πρόδωσε» τη θέση...

Κριμαία: Ρώσος τουρίστας που πόζαρε με το μαγιό του «πρόδωσε» τη θέση πυραυλικού συστήματος του Πούτιν!

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έσπευσε να ευχαριστήσει τον… εξυπηρετικό Ρώσο – «Συνεχίστε την καλή δουλειά»

Μπορεί πριν από λίγες μέρες το Κίεβο να καλούσε τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν από την Κριμαία, όμως τώρα ευχαριστεί έναν από τους αυτούς που βοήθησε, άθελά του, στον προσδιορισμό της θέσης ενός σημαντικού συστήματος αεράμυνας του Πούτιν στην χερσόνησο.

«Ίσως παραείμαστε αυστηροί με τους Ρώσους τουρίστες. Αυτός ο άνδρας υπήρξε πολύ εξυπηρετικός», έγραψε εχθές το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας σε ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. To μήνυμα συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός ηλικιωμένου άνδρα με μαγιό, ο οποίος ποζάρει σε μια παραλία με φόντο ένα ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η φωτογραφία αυτή αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte – κάτι αντίστοιχο του Facebook στη Ρωσία – το περασμένο Σαββατοκύριακο, μαζί με δεδομένα γεωγραφικής θέσης.

Αυτό επέτρεψε σε λαγωνικά του διαδικτύου να εντοπίσουν το S-400, ένα από τα πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα της Ρωσίας, σε μια αλυκή κοντά στην πόλη Γιεβπατορίγια.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε ανέβει στα social media της Ρωσίας και μια άλλη φωτογραφία που περιλάμβανε στο βάθος το ίδιο οπλικό σύστημα…

Αυτή τη φορά πάντως, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να ευχαριστήσει τους Ρώσους τουρίστες που δρουν άθελά τους ως… κατάσκοποι για το Κίεβο.

«Ευχαριστούμε και συνεχίστε την καλή δουλειά», γράφει στη χθεσινή ανάρτησή του το υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ