Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜίλτος Τεντόγλου: Ξεσπά για την ακύρωση του ρεκόρ του από την World...

Μίλτος Τεντόγλου: Ξεσπά για την ακύρωση του ρεκόρ του από την World Athletics

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θεώρησε ακατάλληλα τα παπούτσια που φορούσε στο άλμα των 8,40μ.

Με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου τα έβαλε ο Έλληνας πρωταθλητής μήκους Μίλτος Τεντόγλουκαθώς του ακύρωσαν την επίδοση που πέτυχε στο μίτινγκ του Τορούν.

Στην πόλη της Πολωνίας ο Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8,40 μέτρα, η οποία ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα στο 2023.

Ωστόσο, η χαρά του Έλληνα πρωταθλητή δεν κράτησε πολλές μέρες, καθώς η World Athletics ακύρωσε το άλμα λόγω ακαταλληλότητας των παπουτσιών που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Δεν έχουν ιδέα»

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό, σημειώνοντας ότι αυτοί που αποφασίσουν δεν έχουν ιδέα για το άθλημα.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωταθλητής είχε λάβει το «οκ» για να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο μοντέλο παπουτσιού σε άλλο χρώμα.

«Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει» αναφέρει ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία, ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Έλεγξατε τα καρφιά των παλιών ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές» συμπλήρωσε.

«Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι «εγκεκριμένο»», κατέληξε ο Μίτλος Τεντόγλου στην ανάρτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ