Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΟι συνομιλίες που «πρόδωσαν» τα μέλη της οργάνωσης που διακινούσε αναβολικά: «Ο...

Οι συνομιλίες που «πρόδωσαν» τα μέλη της οργάνωσης που διακινούσε αναβολικά: «Ο φίλος θέλει Άναβαρ» – «Έκανα κόπια το χάπι»

Περισσότερα από 380.000 δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία – Τουλάχιστον €2,5 εκατ. το κέρδος

Καρέ καρέ παρουσιάζεται μέσα από τους διαλόγους που αλίευσαν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. η δράση της οργάνωσης που παρήγαγε και διακινούσε παράνομα αναβολικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ομάδα αποδομήθηκε από τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ από την έρευνα εντοπίστηκαν περισσότερα από 380.000 δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, άνω των 104 κιλών πρώτης ύλης. Μάλιστα, το παράνομο οικονομικό όφελος που υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν από την πώληση των κατασχεθέντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.

Στις επικοινωνίες τους τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες προκειμένου να μην περνούν κάτω από τα «ραντάρ» της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα με τη λέξη «dinner» εννοούσαν ραντεβού, με τη λέξη «άσπρα» εννοούσαν την αυξητική ορμόνη και με τη λέξη «μπλε» εννοούσαν τα χάπια για στυτική δυσλειτουργία.

«Του φτιάχνω τα “άσρπα”»

Σε συνομιλίες που εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr τα μέλη της ομάδα συζητούν για τις αναβολικές ουσίες αλλά και για τα χρήματα που λαμβάνουν.

Μέλος: Πήγα στον ….. και μου λέει , δε θα σου κρατάω μου λέει από τα 500 που σου έδωσα, 450, δε θα σου κρατάω μου λέει, θα σου δίνω ένα πενηντάρι κάθε μέρα που θα έρχεσαι, γιατί του φτιάχνω τα «άσπρα», του τα κάνω, τα ξέρεις ποια!

Γιος μέλους: Ναι, ναι.

Μέλος: Ναι. Φτιάχνω αυτά. Αλλάζω ετικέτες, μη σου ξεφύγει τίποτα.

Γιος μέλους: Ναι

Μέλος: Σε κανέναν.

Γιος μέλους: Όχι. (…) Λοιπόν. Θα σου δίνω μου λέει ένα πενηντάρι την ημέρα γιατί δεν έχω μου λέει, έχω πρόβλημα. Λέω καλά. Αυτός βγάζει, από το μαγαζί βγάζει δώδεκα με δεκαπέντε χιλιάδες κάθε μέρα ο μαλάκας. Εν πάση περιπτώσει τι να πω, του λέω εντάξει. Και σκέφτηκα να μου, αν μπορέσεις και μου στείλεις ένα λογαριασμό, τα 500 να του τα δώσω και να στα δίνω, θα σου δώσω, σε δέκα μέρες θα σου δώσω τα πεντακόσια πίσω. (…) …γιατί έχει φέρει από πάνω από την, από Βουλγαρία , ξέρεις, από εκεί που έχει τα τέτοια, τα έφερε όλα εδώ κάτω να πούμε. Έφερε 12.000 κομμάτια!

«Έκανα κόπια το χάπι»

Σε άλλη συνομιλία ακούγεται να μιλά ο φερόμενος ως «αρχηγός» με ένα φιλικό του πρόσωπο.

Αρχηγός: Λοιπόν! θυμάσαι εκείνο, αυτό που ήθελα να κάνω, να φτιάξω;

Φιλικό πρόσωπο: Ποιο ρε; το χάπι ;

Αρχηγός: Ναι.

Φιλικό πρόσωπο: Ναι.

Αρχηγός: Είναι ακριβώς, ακριβώς, δε μπορείς να το καταλάβεις

Φιλικό πρόσωπο: Τι;

Αρχηγός: Όλο! Ακριβώς βγήκε όλο!

Φιλικό πρόσωπο: Το έκανες κόπια ;

Αρχηγός: Ναι.

Φιλικό πρόσωπο: Μπράβο!

Το δείγμα για τη Μύκονο

Σε έτερη συνομιλία, πάλι με φιλικό του πρόσωπο, ο «αρχηγός» της ομάδας συζητά για ένα δείγμα που θέλει να στείλει ο φίλος του σε έναν άνδρα στη Μύκονο.

Αρχηγός: Α! οκ. δε μου λες , εκείνο που μου είπες για Μύκονο θες να πάρεις δείγμα ;

Φιλικό πρόσωπο: Ε, αυτό δεν είναι για Μύκονο αλλά θέλω δείγμα

Αρχηγός: Αφού είπες για Μύκονο! Τέλος πάντων, ντάξει

Φιλικό πρόσωπο: Είναι για έναν τύπο στην Μύκονο ναι

Αρχηγός: Πότε το θέλεις;

Φιλικό πρόσωπο: Αλλά δεν είναι για την Μύκονο, δηλαδή εδώ θα του το δώσω

Αρχηγός: Αχα! Άρα δεν είναι για τώρα, γιατί αύριο αποκλείεται να τον δεις!

Φιλικό πρόσωπο: Δε θα είναι αλλά είναι για, δηλαδή δε θα το δώσουμε εκεί, θα το δώσουμε εδώ!

Αρχηγός: Αυτό λέω αλλά δεν είναι για αύριο, είναι για μετά.

«Ο φίλος θέλει Άναβαρ»

Τέλος, χαρακτηριστική είναι και η συνομιλία στην οποία, και πάλι ο «αρχηγός», συζητά με έναν φίλο του για το αναβολικό «Αναβαρ».

Φίλος: Θέλει «ΑΝΑΒΑΡ» ο φίλος μας, λέει , καλά. Εε, πως το λένε, ντάξει αυτό, τίποτα. Αυτό, πήρα να δω άμα.

Αρχηγός: Ωραία. Τι ώρα θες να συναντηθούμε;

Φίλος: Ε;

Αρχηγός: Τι ώρα θες να συναντηθούμε μετά;

Φίλος: Εγώ λογικά ξέρω γω, κατά τις εννιάμιση, δέκα, κάπου εκεί θα πάω.

Αρχηγός: Ωραία. Ξαναπάρε με τηλέφωνο.

Δήλωση Κωνσταντίνου Γώγου, δικηγόρου των κατηγορούμενων

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Γώγος αναφέρει ότι «θα υπάρξει χρόνος μέχρι το δικαστήριο για να αναδειχθούν τα κρίσιμα δικογραφικά στοιχεία».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο και στο σχηματισμό ακόμα της ποινικής δικογραφίας. Οι εντολείς μου εμφανίστηκαν ενώπιον των ΕΙσαγγελικών Αρχών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.
Προς αποκατάσταση διαφόρων ανακριβειών που έχουν αποτυπωθεί ήδη αξίζει να αναφέρω ότι για τον έναν εξ’ αυτών, πρόκειται για έναν επιφανή επιχειρηματία, οικογενειάρχη ο οποίος ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επικρατήσει η λογική σε επίπεδο ανάκρισης, και φυσικά θα υπάρξει χρόνος μέχρι το δικαστήριο για να αναδειχθούν τα κρίσιμα δικογραφικά στοιχεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικογραφίες σχηματίζονται αναδεικνύονται και εν συνεχεία οι κατηγορίες καταπίπτουν στο δικαστήριο».

Πηγή : protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ