Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΤον Ιούνιο ξεκινά η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών – Θα...

Τον Ιούνιο ξεκινά η δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών – Θα γίνει σε χώρο στο πρώην ΤΕΙ της Λάρισας

Ξεκινά η διαμόρφωση του χώρου, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στο ΤΕΙ Λάρισας, θα γίνει η δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε πως η δίκη θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Λάρισα σε χώρο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα στο ΤΕΙ της πόλης και πως σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη η αίθουσα θα κατασκευαστεί μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μόλις περατωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, τις επόμενες ημέρες, η υπόθεση θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ακροατήριο. Τον Ιούνιο θα αρχίσει η δίκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να βρεθεί αίθουσα να γίνει στην Λάρισα η δίκη. Ο Περιφερειάρχης μου τηλεφώνησε, μού είπε για το αίτημα του εισαγγελέα και χρηματοδοτούμε εμείς άμεσα την Περιφέρεια η οποία ετοιμάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες της ώστε μέσα σε 1,5 μήνα να είναι έτοιμη η διαμόρφωση του χώρου που θα εξυπηρετήσει τους δικαστές, τους κατηγορουμένους, τους δικηγόρους όλων των πλευρών συν το ακροατήριο για την υπόθεση των Τεμπών».

Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ακόμη ότι «παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες και έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ μια επίθεση εναντίον των δικαστών που ασχολούνται με το θέμα της ανάκρισης του δυστυχήματος των Τεμπών. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο γιατί μέσα σε έναν χρόνο μία πάρα πολύ δύσκολη ανάκριση ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από την ανάκριση αυτή έχουν καταστεί κατηγορούμενα 31 άτομα».

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ