Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάGreek mafia, ΟΥΚαδες και Πυρήνες της Φωτιάς: Ψάχνουν τη διαδρομή των εκρηκτικών,...

Greek mafia, ΟΥΚαδες και Πυρήνες της Φωτιάς: Ψάχνουν τη διαδρομή των εκρηκτικών, εκτιμούν ότι ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα

Προετοιμαζόταν χτύπημα σε βάρος ανθρώπων της νύχτας – Εξετάζεται η συνεργασία του πρώην μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο στον Κορυδαλλό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την σκιαγράφηση της πλήρους δράσης του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», των δύο ΟΥΚάδων και του «πορτιέρη» που κατείχαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών.

Η πληροφορία για τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και την επικείμενη «συνεργασία» τους με το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων» έφθασε στις Αρχές πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τους αστυνομικούς να αποφασίζουν να δράσουν άμεσα φοβούμενοι ότι προπαρασκευάζεται μεγάλο χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, σε μία πρώτη «ανάγνωση» των στοιχείων, εκτιμούν ότι το χτύπημα θα ήταν σε βάρος ανθρώπων της νύχτας, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές γωνίες της υπόθεσης αναζητώντας τη «διαδρομή» που ακολούθησαν τα εκρηκτικά μέχρι να καταλήξουν στην κατοχή των στελεχών του ΠΝ καθώς πρόκειται για υλικό που δεν χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, ούτε έχει διαπιστωθεί σχετική απώλεια.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η συνεργασία του πρώην μέλους της οργάνωσης με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Πάντως θεωρούν ότι πρόκειται να αντληθούν πολύ σημαντικά στοιχεία τόσο από τα κινητά των συλληφθέντων, όσο και από ένα τετράδιο με σημειώσεις που βρέθηκε στη κατοχή του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τρεις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα από το Εκβιαστών, από το Ανθρωποκτονιών καθώς και από την Αντιτρομοκρατική.

Nα σημειωθεί ότι ένα από τα στελέχη του ΠΝ και ο πορτιέρης που είναι αδέρφια, καθώς και ο 4ος συλληφθείς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ, καθώς και για βιασμό.

Στον Εισαγγελέα και από εκεί στα δικαστήρια Πειραιά οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιά κι έτσι μεταφέρονται στον αρμόδιο εισαγγελέα εκεί.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες ότι στελέχη του ΠΝ κατέχουν σημαντική ποσότητα εκρηκτικών και ετοιμάζονται να τη διαθέσουν σε άτομο που έχει κατηγορηθεί για τρομοκρατία. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο το πρώην μέλος της οργάνωσης ήθελε τις εκρηκτικές ύλες.

Γι’ αυτό και στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει η συνεργασία που φέρεται να είχε ο συλληφθείς με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Από τη συνεργασία τους αποκαλύπτεται η σύνδεση μεταξύ μελών της Greek Mafia με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή, μεταπηδούν από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν το εν λόγω άτομο ετοίμαζε κάποιο χτύπημα για λογαριασμό ανθρώπων της «νύχτας».

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της εγχώριας μαφίας, ενώ στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλια, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φυτίλια, δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ειδικότερα, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώην μέλους της οργάνωσης βρέθηκε ένα όπλο καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις το οποίο ήδη βρίσκεται υπό ανάλυση καθώς φέρεται να περιέχει σημαντικά στοιχεία, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής περισσότερα γνωστά.

antikeimena-arthroy

Στην κατοχή των υπολοίπων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, TNT σε τεμάχια των 250 γραμ., τέσσερις πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα κα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το υλικό δεν χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, ούτε έχει διαπιστωθεί σχετική απώλεια. Αμφότεροι υπηρετούσαν σε διοικητικές θέσεις και δεν είχαν πρόσβαση σε πολεμικό υλικό.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ