Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΑκρόπολη: Η σοκαριστική ομολογία του ανήλικου μαχαιροβγάλτη – «Τον μαχαίρωσα στην κοιλιά...

Ακρόπολη: Η σοκαριστική ομολογία του ανήλικου μαχαιροβγάλτη – «Τον μαχαίρωσα στην κοιλιά και τον λαιμό»

Ο ανήλικος ληστής ζήτησε τσιγάρο από το θύμα πριν του επιτεθεί – Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και έβαλε τα ρούχα στο πλυντήριο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το ματωμένο σκηνικό στην Ακρόπολη με τον ανήλικο Αλβανό μαχαιροβγάλτη, που «έσφαξε» ένα 18χρονο νεαρό για να του αρπάξει το τσαντάκι και το κινητό του τηλέφωνο, αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το protothema.gr.

Ο σεσημασμένος «άγουρος» ληστής, όπως προκύπτει από την έρευνα των έμπειρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πριν μαχαιρώσει σε σημείο, όπως διαπίστωσαν έκπληκτοι οι γιατροί, εκσπλαχνισμού το θύμα του, του ζήτησε τσιγάρο! Και όταν εκείνος απάντησε αρνητικά, τότε, όρμησε πάνω του, κόλλησε το μαχαίρι στον λαιμό του για να τον ληστέψει. Και όταν ο νεαρός αντιστάθηκε, τον «έσφαξε» και τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έκαναν έφοδο στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα, ο δράστης ατάραχος παραδέχτηκε ο,τι είχε κάνει, η μητέρα του, τους έδωσε τα ματωμένα ρούχα ενώ οδήγησε τους αστυνομικούς στην παλαιά Ρωμαϊκή αγορά στην περιοχή της Ακρόπολης, λέγοντας ότι εκεί πέταξε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε πλην, όμως δεν θυμόταν το ακριβές σημείο με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί.

«Του τράβηξα το τσαντάκι του, όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά» είπε ψυχρά, προσθέτοντας ότι μετά το σκηνικό πήγε στο σπίτι του και έβαλε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Ζήτησε τσιγάρο πριν τον «σφάξει»

Το σκηνικό του τρόμου άρχισε να ξεδιπλώνεται μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της 17ης Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών: «Την 23:30΄ περίπου ώρα της 17ης Απριλίου επί της συμβολής της οδού Πάνος με την οδό Πολυγνώτου στην περιοχή της Ακρόπολης οι δύο 17χρονοι προσέγγισαν τον 18χρονο και τρεις φίλους του, με πρόφαση να τους ζητήσουν τσιγάρα. Αρχικά αφού οι ανωτέρω παθόντες τους απάντησαν αρνητικά, ο 17χρονος κατηγορούμενος έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε στην κατοχή του και με τη χρήση σωματικής βίας το τοποθέτησε στον λαιμό του 18χρονου και εν συνεχεία απείλησε τους υπόλοιπους παθόντες να του παραδώσουν τα τσαντάκια και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους. Παράλληλα, τράβηξε το τσαντάκι το οποίο φορούσε ο παθών. Ταυτόχρονα, ο συγκατηγορούμενος του προσέγγισε έναν από τους φίλους του 18χρονου, προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει ενώ παράλληλα οι άλλοι δύο φίλοι τους, τράπηκαν σε φυγή. Μετέπειτα, ο 17χρονος κατηγορούμενος με τη χρήση του μαχαιριού που είχε στην κατοχή του τραυμάτισε με ιδιαίτερη σκληρότητα και με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον 18χρονο στον τράχηλο καθώς και σε δύο σημεία στην κοιλιακή χώρα και μαζί με τον συγκατηγορούμενο τράπηκαν σε φυγή έχοντας ο κατηγορούμενος στην κατοχή του το αφαιρεθέν τσαντάκι, μάρκας LACOSTE, χρώματος μαύρο του παθόντα το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μάρκας HUAWEI, ένα κλειδί αυτοκινήτου μάρκας OPEL, ακουστικά μάρκας HUAWEI, κλειδιά οικίας, ένα πορτοφόλι και το χρηματικό ποσό των 81 ευρώ».

Η κατάθεση του μαχαιροβγάλτη

Κυνικός και απαθής, ο 17χρονος μαχαιροβγάλτης είπε στους αστυνομικούς τα εξής: «Τον συγκατηγορούμενό μου, τον γνώρισα μια ημέρα πριν και πήγαμε βόλτα στο Μοναστηράκι. Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο. Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά. Ο συγκατηγορούμενος μου πήρε το τσαντάκι του και τρέξαμε. Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι. Κάποια στιγμή χωριστήκαμε με τον κατηγορούμενο. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Μετάνιωσα για ότι έκανα και ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να το χτυπήσω».

Κυνήγησαν και «συνέλαβαν» τον δεύτερο ληστή

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο φίλος του 18χρονου, καταδίωξε τους κατηγορούμενους καλώντας παράλληλα σε βοήθεια όπου επί της οδού Αδριανού 39 στην Αθήνα και μαζί με διερχόμενους πολίτες ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο ληστές, ο οποίος αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς στο Τ.Α. Ακροπόλεως και μετέπειτα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Αναφορικά με τον αλβανικής καταγωγής μαχαιροβγάλτη αναφέρεται ότι «ο κατηγορούμενος κατάφερε και τράπηκε σε φυγή πλην όμως κατά το δρομολόγιο της διαφυγής του απέρριψε το αφαιρεθέν τσαντάκι, με τα περιεχόμενα αυτού του 18χρονου παθόντα το οποίο περισυνέλλεξε διερχόμενος πολίτης, παραδόθηκε σε ευρισκόμενους στο σημείο αστυνομικούς και κατασχέθηκε. […]. Εξεταζόμενοι οι φίλοι του 18χρονου, αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο φίλο του κατηγορούμενου με το μαχαίρι».

Δολοφονικά καρφώματα

Όπως αναφέρεται, το θύμα αιμόφυρτο «διεκομίσθη με σταθμό ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, εξετάσθηκε και χειρουργήθηκε άμεσα από τους εκεί θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι ενημέρωσαν αστυνομικό του Τ.Α. Ακροπόλεως που μετέβη στο προαναφερόμενο νοσοκομείο ότι διέγνωσαν τραυματισμό δια νύσσον αντικείμενο α) στον τράχηλο και β) στην κοιλιακή χώρα σε δύο (2) σημεία και συγκεκριμένα στην λαγόνιο αρτηρία, τραύματα τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του και ήταν πιθανό να είχαν θανατηφόρο αποτέλεσμα ειδικά εάν το τραύμα στην περιοχή του τραχήλου είχε χτυπήσει αγγείο».

Τον «έδωσε» ο φίλος του

Κατά την εξέταση του, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 17χρονος φίλος του «μαχαιροβγάλτη» τον «έδωσε» κανονικά στο πιάτο των αρχών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Σε γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών της Υπηρεσίας στον κατηγορούμενο σχετικά με τον έτερο δράστη με τον οποίο προβήκανε από κοινού στις περιγραφόμενες έκνομες πράξεις ανέφερε ότι ονομάζεται (αναφέρεται στο όνομα) και ότι διαμένει επί της οδού (αναφέρεται η οδός) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μέσω της εφαρμογής «Ταυτότητες» της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε η μοναδικότητα ατόμου με το ονοματεπώνυμο του κατηγορουμένου καθώς και ως δηλωθείσα διεύθυνση κατοικίας ήταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο ταυτίζεται σε απόλυτο βαθμό με τα όσα ανέφερε προφορικά στους αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας ο κατηγορούμενος. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν μεσημβρινές ώρες επί της οδού (αναφέρεται η οδός) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εξακριβώθηκε ότι σε διαμέρισμα 2ου ορόφου διαμένει ο κατηγορούμενος».

Η μητέρα παρέδωσε τα «ματωμένα» ρούχα

Στην έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τη μητέρα του. Ο μαχαιροβγάλτης παραδέχτηκε τα πάντα. «Εκεί ανευρέθηκε η μητέρα αυτού, η οποία σε σχετικές γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών υπέδειξε τον υιό της ο οποίος ερωτώμενος προφορικά από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας εάν είναι ο δράστης των περιγραφόμενων έκνομων πράξεων απάντησε θετικά και κατόπιν τούτου προσήχθη στο κατάστημα της Υπηρεσίας μας όπου μετέπειτα συνελήφθη. Επιπλέον, η μητέρα του κατηγορουμένου παρέδωσε σε αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας τα ρούχα που φορούσε ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατά την διάπραξη των έκνομων πράξεων ήτοι:

Ένα ζεύγος ανδρικών αθλητικών υποδημάτων, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου και μεγέθους ΕU 44.
Μία αθλητική ζακέτα, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου και μεγέθους XLL.
Μία μπλούζα, μάρκας ΖΑRA, χρώματος χακί (παραλλαγής), μεγέθους 13 -14.
Ενός παντελονιού – αθλητικής φόρμας, μάρκας ΝΙΚΕ, χρώματος μαύρου, η οποία φέρει έμπροσθεν της δεξιάς τσέπης αυτής καστανέρυθρες κηλίδες.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς επί της παλαιάς Ρωμαϊκής αγοράς στην περιοχή της Ακρόπολης καθόσον εκεί τους ανέφερε ότι απέρριψε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε πλην δεν θυμόταν το επακριβές σημείο και αυτό δεν εντοπίστηκε.

Από τον παθόντα πραγματοποιήθηκε λήψη βιολογικού υλικού για προσδιορισμό γενετικού τύπου (Εξέταση D.N.A.) προκειμένου να αποσταλεί για την πραγματοποίηση συγκριτικών εξετάσεων στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κατ’ αντιπαραβολή με τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος αποτελέσματα των οποίων θα σας αποσταλούν συμπληρωματικά ευθύς περιέλθουν στην Υπηρεσία μας. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αποδέχτηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, περιγράφοντας αναλυτικά τη διάπραξη των έκνομων πράξεων του. Ο συγκατηγορούμενος του αρνήθηκε να απολογηθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ