Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΓλυκά Νερά: Στα δικαστήρια οι παππούδες της μικρής Λυδίας για τον τόπο...

Γλυκά Νερά: Στα δικαστήρια οι παππούδες της μικρής Λυδίας για τον τόπο διαμονής της

«Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού» λέει ο δικηγόρος των Κράουτς – «Υπάρχει παράβαση απόφασης» υποστηρίζει η πλευρά Αναγνωστόπουλου

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της Κάρολαιν και των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με επίκεντρο τη μικρή Λύδια. Να σημειωθεί ότι οι δυο πλευρές έχουν υποβάλλει αντίθετες αιτήσεις. Συγκεκριμένα η μητέρα της Κάρολαιν με την αίτησή της ζητεί την αλλαγή των ωρών και του τρόπου επικοινωνίας εξαιτίας της μετοίκησης της μαζί με το παιδί στις Φιλιππίνες.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν να ζήσουν με το παιδί στις Φιλιππίνες, προκάλεσε την αντίδραση των γονέων του καταδικασμένου για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Έτσι με δική τους αίτηση οι γονείς του καταδικασμένου πιλότου ζήτησαν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους. Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2021 εκδόθηκε οριστική απόφαση που ανέθετε την επιμέλεια του παιδιού της στους γονείς της Καρολάιν αναγνωρίζοντας και δικαίωμα επικοινωνίας του με τους γονείς του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διαδικασία συζήτησης των αιτήσεων κατέθεσε η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαιν. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η ψυχίατρος φέρεται να ήταν «καταπέλτης» για το προφίλ του καταδικασμένου πιλότου. Από την πλευρά των γονέων του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου κατέθεσε μια καθηγήτρια του καταδικασμένου πιλότου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανασης Χαρμάνης, ανέφερε πως το δικαστήριο να αποφανθεί αν το παιδί θα συνεχίσει να ζει «στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Κάρολαιν με τα ξαδέλφια της ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα». «Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού και μόνο» σημείωσε ο κ. Χαρμάνης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο κ. Σκόρδας ανέφερε: «Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες. Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Αν παράμενε το παιδί στην Αλόννησο δεν θα προχωρούσαν σε τέτοια κίνηση. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ