Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚατά ριπάς 9 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς 9 Φεβρουαρίου

Αυξάνουν οι αναποφάσιστοι
Απώλειες για όλα τα κόμματα, πλην Ελληνικής Λύσης και Νίκης που εμφανίζουν οριακά κέρδη, κατέγραψε η δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παρουσιάζει κέρδη, ενώ πάνω από τέσσερις μονάδες αυξήθηκε μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των αναποφάσιστων. Χαρακτηριστικό του κλίματος που κατέγραψε η εταιρεία είναι ότι το 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια και μπορεί να λάβει και άλλα μέτρα για την ακρίβεια, ενώ το 62% χαρακτηρίζει «λανθασμένους» τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τους αγρότες. Παράλληλα, το 69% δεν θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ικανοποίηση από την κυβέρνηση μειώθηκε στο 25% – απώλεια δύο μονάδων σε σχέση με τον Ιανουάριο – αλλά αυξήθηκε κατά 4 μονάδες το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι».
ΦΩΤΟ dhmoskophsh

Στο επίκεντρο η Πάτρα αλλά όχι η Ηλεία
Ένας φάκελος με τα «80+ έργα για την Πάτρα» παρουσιάστηκε χθες από πλευράς της Κυβέρνησης και πραγματικά αναρωτιέμαι πόσα έργα τελικά θα γίνουν στην Ηλεία μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, πέρα από το Πάτρα- Πύργος που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένουμε να ολοκληρωθεί! Στο φάκελο για την Πάτρα, υπάρχουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχουν να κάνουν με το σιδηρόδρομο, με το λιμάνι ακόμα και με τα Νοσοκομεία αλλά και με το Πανεπιστήμιο, ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι η Ηλεία θα παραμείνει ο «φτωχός συγγενείς» της Περιφέρειας και μάλιστα με απόφαση της Κυβέρνησης!

Προσπαθούν να «κατευνάσουν» τα πνεύματα
Πηγές της Περιφέρειας ανέφεραν ότι θα υπάρξει ένας επικαιροποιημένος φάκελος από πλευράς της Κυβέρνησης όπου θα περιλαμβάνονται και η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία… Βέβαια όλο αυτό μου θυμίζει την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης Ηλείας του 2007 την οποία ακόμα περιμένουμε να δούμε! Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να γίνω «μάντης κακών» ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι ολοκληρωμένο φάκελο στον οποίο θα περιλαμβάνονται και οι 3 Περιφερειακές Ενότητες πολύ δύσκολα θα δούμε!

Υποψήφιος με την παράταξη Κυρίζογλου
Υποψήφιος στις εκλογές την ΚΕΔΕ με την παράταξη του νυν Προέδρου Λάζαρου Κυρίζογλου θα είναι ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Αυτό αποκάλυψε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την απόρριψη της ένστασης του Ανδρέα Μαρίνου. Αν μη τι άλλο, ο Καστρινός ξέρει από εκλογές…

Ο ορισμός της παράνοιας
«Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα». Αποδίδεται στον Αϊνστάιν η φράση, ίσως λανθασμένα, αλλά περιγράφει στον απόλυτο βαθμό αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεπέρασε κάθε όριο
Ο Σκέρτσος ξεπέρασε κάθε όριο και κατονόμασε ως «ανθέλληνες» όσους Έλληνες ευρωβουλευτές στήριξαν το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην χώρα μας. Μάλιστα, τους ανέφερε ονομαστικά «για την ιστορία», όπως είπε. Γιατί όμως δεν χαρακτηρίζει ως «ανθέλληνες» και τους ευρωβουλευτές των άλλων χωρών; Αφού και αυτοί το ψήφισαν. Ρητορική η ερώτηση, φυσικά.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο
Μπορεί ο Μητσοτάκης να εξοργίζεται όταν η εγχώρια αντιπολίτευση συγκρίνει την κυβέρνησή του με το καθεστώς Όρμπαν της Ουγγαρίας, αλλά πρέπει να ανησυχεί όταν αυτό γίνεται και από ξένες πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς, φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Και όσο ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του θα βλέπουν «υποκινούμενους» ευρωβουλευτές, τόσο θα δικαιώνεται η σύγκριση με απεχθή καθεστώτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ