Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚατά ριπάς Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Από πίτα σε πίτα

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να … «λυπάμαι» τους αιρετούς οι οποίοι σε μία προσπάθεια τους να μην δυσαρεστήσουν κανέναν «τρέχουν» από πίτα σε πίτα. Μαθαίνω μάλιστα ότι το προηγούμενο Σάββατο μέσα σε μερικές μόνο ώρες Ηλείος αιρετός παρευρέθηκε σε πέντε συνολικά πίτες  συλλόγων και φορέων και σαφώς δεν κατάφερε να απολαύσει απολύτως καμία από τις εκδηλώσεις.

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών

Ποιος είπε ότι «ηρεμήσαμε» από τις εκλογικές αναμετρήσεις; Η αλήθεια είναι ότι σταδιακά μπαίνουμε σε ρυθμούς Ευρωεκλογών και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια οι «επισκέψεις» των υποψηφίων Ευρωβουλευτών ολοένα και πληθαίνουν. Μένει να δούμε βέβαια πόσοι θα έχουν επισκεφτεί την Ηλεία έως ότου στηθούν οι κάλπες στις αρχές του καλοκαιριού.

Πρώτα στην Ηλεία

Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου να επιλέξει την Ηλεία προκειμένου να ξεκινήσει την περιοδεία του, μόνο εντύπωση δεν μου προκαλεί… Ο ίδιος είναι άριστα ενημερωμένος τόσο για τα προβλήματα όσο και για τις δράσεις που υλοποιούνται από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων και στους επτά δήμους της Ηλείας και θέλησε να γνωρίσει τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να αλλάξουν την εικόνα σε πολλές περιοχές, έχοντας σα σύμμαχο τους, το πείσμα και την θέληση τους. Μάλιστα ο Στ. Κυμπουρόπουλος τόνισε ότι θα είναι και ο ίδιος αρωγός στις δράσεις τους. Τυχαίο; Σίγουρα όχι!

Αρνείται

Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται να προσκαλέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη τον Γιάννη Ξιφαρά που ως Γενικός Γραμματέας της ΕΡΓΟΣΕ υπήρξε σύμβουλος σιδηροδρόμων και εν συνεχεία γενικός γραμματέας Μεταφορών. Πρόκειται για το «πρόσωπο-κλειδί» καθώς από το 2019 αποτέλεσε σύμβουλος διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ για θέματα ασφαλείας συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και προφανώς λόγω της… απόδοσης των καθηκόντων του αναβαθμίστηκε σε Γενικός Γραμματέας Μεταφορών! Στις 20/7/2020, ο Γιάννης Ξιφαράς υπέγραψε σύμβαση με την ΕΡΓΟΣΕ στην οποία διευκρινίζεται ότι θα παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ζητήματα με αντικείμενο την υποστήριξη της εταιρείας σε θέματα σχετικά με την υλοποίηση έργων εγκατάστασης σιδηροδρομικών συστημάτων (σηματοδότηση, ηλεκτροκίνηση, τηλεπικοινωνίες).

Το σημαντικότερο νέο της ημέρας

Το σημαντικότερο νέο της ημέρας: η Apple λανσάρισε το Vision Pro, τη συσκευή της εικονικής πραγματικότητας, με ένα εκατομμύριο εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτήν. Το βίντεο παρουσίασης που βρίσκεται στο site της Apple είναι άκρως εντυπωσιακό και αξίζει να το δει κανείς για να καταλάβει τι έρχεται στο μέλλον. Φορώντας τη συσκευή δημιουργείται μπροστά στα μάτια σου μια τεράστια εικονική επιφάνεια εργασίας, όπου μπορείς να δουλέψεις, να απαντήσεις στο τηλέφωνο, να δεις φιλμ έχοντας την αίσθηση μιας γιγαντοοθόνης, ή να χαλαρώσεις με μουσική και γραφικά φτιαγμένα ειδικά γι αυτό το σκοπό. Όλα αυτά τα πιλοτάρεις “τσιμπώντας” τα (εικονικά) ή κάνοντας κινήσεις με τα δάχτυλά σου. Το κόστος της είναι 3.500 δολάρια.  Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, όταν οι τιμές πέσουν, θα είναι αδύνατον να αντισταθείς και ο καθένας μας θα βρεθεί κλεισμένος σε μια τέτοια συσκευή να ζει την εικονική του πραγματικότητα, πολύ πιο εύκολα και πιο φτηνά από τη σημερινή πραγματική πραγματικότητα. Κάποιοι θα το καταδικάσουν, άλλοι θα δουν τη θετική πλευρά του πράγματος, το σίγουρο είναι ότι όπως και με την εφεύρεση του smartphone, η Apple πάλι θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας.

Γιατί μπορεί

Την ώρα λοιπόν που ο μηχανισμός Μητσοτάκη λειτουργεί αποτελεσματικά για τον επικεφαλής του, οι μηχανισμοί των προοδευτικών κομμάτων λειτουργούν στο ρελαντί, πολύ πίσω από τις ανάγκες της συγκυρίας. Στην ερώτηση, λοιπόν, γιατί ο Μητσοτάκης μιλάει ερήμην της πραγματικότητας, η απάντηση είναι γιατί μπορεί….

«Εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών»

Ποιες είναι όμως αυτές;

Είναι εθνικό στοίχημα να μπορέσουν οι νέοι να παραμείνουν στην Δυτική Μακεδονία και όχι να μεταναστεύουν, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας της εργασίας του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη.

  Όπως ανέφερε «μέσα σε μια δεκαετία στη Δυτική Μακεδονία ο πληθυσμός μειώθηκε 130.000 πολίτες, καθώς η περιοχή παρακμάζει λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, τις αποψίλωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου και των άλλων προβλημάτων, είπε και σημείωσε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση του πληθυσμού μέσα από την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα δώσουν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους να παραμείνουν στην περιοχή».

  Ποιες είναι αυτές οι πολιτικές κ. Κασσελάκη; Αυτή την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να ακούσουν ώστε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος των εξελίξεων…

«Για εμάς δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο»

Τα μπλόκα όμως παραμένουν!

Αναφορά στα νέα μέτρα στήριξης των αγροτών, τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια αλλά και την οικονομία έκανε στην κυριακάτικη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε μέτρα για τους αγρότες από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει “αγροτικό μέτωπο”. Το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγή.

  Μόνο που κ. Μητσοτάκη, τα μπλόκα των αγροτών εξακολουθούν να υφίστανται. Άρα κάτι δεν πάει καλά με τις εξαγγελίες σας.

Ο νοών νοείτω…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ