Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΕτοιμότητα για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Ετοιμότητα για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Κρίσιμο χαρακτήρισε το επόμενο 20ήμερο ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  Σάκης Μπαλιούκος

Η λήψη πρόσθετων  αντιπυρικών μέτρων για την προστασία της περιοχής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, μετά και τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες σε Πύργο και Αρχ. Ολυμπία, ήταν το αντικείμενο της νέας ευρείας σύσκεψης   που έγινε στη Μαθητική Εστία Κρεστένων.

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος συγκάλεσε εκτάκτως τη συνάντηση με τη συμμετοχή προέδρων Δ.Κ., μελών ομάδων πυρασφάλειας καθώς και πολίτες, με σκοπό το διαρκή συντονισμό, την οργάνωση των περιπόλων, τη λειτουργία των πυροφυλακίων, τον ορισμό νέων χώρων φύλαξης κ.α.

Μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους, παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Αν. Καρνάρου, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προσδιόρισε  το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τις 25 Αυγούστου ως ιδιαίτερα κρίσιμο για την πρόκληση δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, χαρακτηρίζοντας συγχρόνως ως επιτακτική την ανάγκη για ετοιμότητα  όλων των εμπλεκόμενων, με σκοπό  την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών  πυρκαγιών.

Τόνισε ότι οι ομάδες πυρασφάλειας θα πρέπει, μετά τα τελευταία γεγονότα σε Πύργο και Ολυμπία, να στρέψουν την προσοχή τους κατά προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό) κυρίως αυτό που γειτνιάζει σε χώρους υψηλής συνάθροισης.

Στα νεκροταφεία μας οι Δημοτικές Υπηρεσίες και οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας πρέπει να τα έχουν στον άμεσο έλεγχο κυρίως αυτά που είναι εντός δασικών εκτάσεων ή γειτνιάζουν με δάση (Λαδικό, Φρίξα, Καλυβάκια, Σκιλλουντία, Πλατιάνα, Τρυπητή κλπ).

Οι Μονές κυρίως αυτές που έχουν καθημερινή επισκεψιμότητα, οι αθλητικοί χώροι που συνορεύουν με δάση πρέπει να εποπτεύονται αυστηρά.

Ο έλεγχος των εισερχομένων σε δάση, ημέρες που υπάρχει απαγορευτικό εισόδου, αποτέλεσε αντικείμενο διαλόγου με τους συμμετέχοντες εθελοντές.

Ο Δήμαρχος επίσης ανέλυσε το ρόλο των ομάδων πυρασφάλειας στην παρατήρηση του χώρου που αναλαμβάνουν, στην βοήθεια που πρέπει να παρέχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν ξεσπάσει φωτιά κυρίως στην υπόδειξη διαδρομών, στην προληπτική απομάκρυνση ατόμων με προβλήματα υγείας, ή σε εκκένωση χώρων όταν υπάρχει κίνδυνος. Και όλα αυτά κάτω από την καθοδήγηση και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛΛΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ