Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedWinamp: Το αγαπημένο MP3 software των γονιών σας επέστρεψε

Winamp: Το αγαπημένο MP3 software των γονιών σας επέστρεψε

Και ξυπνάει αναμνήσεις

Το Winamp έχει αφήσει τη δική του ιστορία στα προγράμματα που χρησιμοποιούσαμε στους υπολογιστές στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Τώρα, κάνει μία δυναμική επιστροφή με το πρώτο του update εδώ και τέσσερα χρόνια

Η εταιρία φρόντισε να κρατήσει το ίδιο ύφος στην εμφάνιση για να κάνει επίκληση στο συναίσθημα, ωστόσο “κάτω από το καπό” υπάρχουν σημαντικές αναβαθμίσεις. Περιγράφει το update ως το συνονθύλευμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς.

Η ιστορία του Winamp είναι μακρά και πλούσια. Αναπτύχθηκε σε μία εποχή που το download των MP3 είχε μόλις ξεκινήσει, είτε από τα λιγοστά ψηφιακά stores, είτε από peer-to-peer εφαρμογές. Η δυνατότητα αναπαραγωγής πολλών formats μουσικών αρχείων και η προσαρμοστικότητα του skin στα γούστα του χρήστη το έκαναν γρήγορα το πιο αγαπητό στην κατηγορία.

Το 2013 η γονική εταιρία AOL σταμάτησε την ανάπτυξή του, αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος, καθώς αγοράστηκε το 2014 από την Radionomy η οποία υποσχέθηκε να το βάλει στην online music εποχή. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το streaming το οποίο επικρατεί σήμερα, χτυπάει όμως στη νοσταλγία των χρηστών, ειδικότερα αυτών που μεγάλωσαν ακούγοντας τη μουσική που τους στιγμάτισε μέσα από το πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ