Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΣτο Αίγιο πέτυχαν την πρώτη νίκη… στον Πύργο ξήλωσαν τα πάντα και...

Στο Αίγιο πέτυχαν την πρώτη νίκη… στον Πύργο ξήλωσαν τα πάντα και κατέστρεψαν τα πατώματα

Φορείς και πολίτες απέτρεψαν την μεταφορά εξοπλισμού από την Φυσικοθεραπεία

 «Σήμερα ο Δήμος Αιγιαλείας κατήγαγε μία πρώτη – προσωρινή όμως νίκη. Ήδη αυτοί που ήθελαν να καταστρέψουν την πόλη και την παιδεία στην Ελλάδα, έχουν πάρει τα πράγματά τους και έφυγαν. Ήταν νίκη μεγάλη και περιφανής για την Αιγιαλεία, αλλά είναι η πρώτη! Έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας και θέλω να σας παρακαλέσω και να τονίσω πως πρέπει να είμαστε εδώ συνεχώς, στις επάλξεις! Και οι επάλξεις είναι εδώ, στην είσοδο του Τμήματος! Και επίσης θέλω όλοι μαζί να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία με αγωνιστικό χαρακτήρα για να έρθει ξανά η Φυσικοθεραπεία στην πόλη. Εάν δεν τηρηθούν τα συμπεφωνημένα σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει το δημόσιο, τότε θα έχουμε ένα κράτος ασυνεπές και η κάθε αλλαγή του κάθε Πρύτανη επιφέρει παράνομες αλλαγές στην τοπική μας κοινωνία». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί χθες στο μπροστά από την είσοδο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού νωρίτερα ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους φορείς συμπαραστάθηκαν, καθώς και κάθε πολίτη του Αιγίου που ήταν παρών.

Χθες η τοπική κοινωνία του Αιγίου έδειξε (ειδικά προς την Ηλεία) πως δίνονται και πως κερδίζονται οι μάχες. Η προγραμματισμένη για χθες το πρωί μεταφορά του εξοπλισμού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν πραγματοποιήθηκε. Το όχημα της μεταφορικής εταιρείας μετέβη στο σημείο, ωστόσο αποχώρησε, γιατί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου βρήκε συγκεντρωμένους, μία «γροθιά» σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας με όλους του αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας και άλλους φορείς του Δήμου, καθώς και πλήθος απλών πολιτών. Παράλληλα, η μεταφορική βρήκε σταθμευμένα ένα βυτίο του Δήμου Αιγιαλείας και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που απέκλειαν την πρόσβαση στο κτίριο. Στελέχη του Λιμεναρχείου, βεβαίωσαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Παρούσα ήταν και η τοπική ΕΛΑΣ, με δυνάμεις της ΟΠΚΕ, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Ο Δήμος Αιγιαλείας είχε εκδώσει από το πρωί ανακοίνωση που ανέφερε:  «Ο δήμαρχος Αιγιαλείας και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων καλούν τώρα όλους τους πολίτες να δώσουν το παρών έξω από τη σχολή φυσικοθεραπείας. Όλοι τώρα έξω από τη σχολή».

Μη νόμιμη κάθε ενέργεια πριν την 1η Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Αιγιαλείας έχει καταθέσει  αίτησης ακυρώσεως και αναστολής εκτέλεσης του Προεδρικού Διατάγματος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκδοση αποφάσεων εντός Αυγούστου, αποτελεί το αντεπιχείρημα του Δήμου στην πρυτανική αρχή, όπως και το νομικό έρεισμα, ότι η ισχύς του ΠΔ είναι από 1/9, που καθιστούν μη νόμιμη οποιαδήποτε προπαρασκευαστική πράξη ή άλλη ενέργεια πριν από τότε. Η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι πως: «Σε περίπτωση που λάβουν χώρα ενέργειες που αναφέρονται στο έγγραφο του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου που γίνονται προφανώς με υπόδειξη, μη νόμιμα του Πρύτανη, υποχρεούται ο Δήμος προς διασφάλιση των συμφερόντων του να υποβάλλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, απείθεια, αυτοδικία και συνέργεια σε αυτήν, σε όποιον προσπαθήσει να απομακρύνει πράγματα και σε κάθε αρχή που θα συνδράμει σε αυτό, από το ακίνητο του Τμήματος της Φυσικοθεραπείας πριν την 1η/9/2022».

Χωρίς καμία αντίδραση συνεχίστηκε η μεταφορά εξοπλισμού από την Μουσειολογία

Σε αντίθεση με το Αίγιο, χθες στον Πύργο και στο (πρώην πλέον) Τμήμα Μουσειολογίας, η μεταφορική εταιρία, για λογαριασμό του Πανεπιστημίου, ξήλωσε κυριολεκτικά τα πάντα. Μετά τον εξοπλισμό κάθε είδους (βιβλιοθήκες, ντουλάπες, υπολογιστικά κέντρα, κεντρικοί σέρβερ, εκτυπωτές, γραφεία, air condition), σειρά πήραν οι καρέκλες και τα θρανία που ήταν βιδωμένα στα πατώματα τόσο του αμφιθεάτρου, όσο και των διδακτικών αιθουσών.

Δυστυχώς στον Πύργο κανένας εκπρόσωπος του Δήμου, κανένας φορέας, αλλά και κανένας απλός πολίτης, δεν βρέθηκε ούτε χθες στο κτίριο που επί 20 χρόνια στέγαζε τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της πόλης. Αν όχι για να διαμαρτυρηθεί, τουλάχιστον για να ζητήσει εξηγήσεις από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πατρών, για τις σημαντικότατες φθορές που προκλήθηκαν στα πατώματα του κτιρίου μετά την αφαίρεση των θρανίων.

Τα πατώματα μοιάζουν «βομβαρδισμένα» πλέον. Οι φθορές που προκλήθηκαν κάνουν ακόμα και τη μεταφορά σχολικής μονάδας στο κτίριο απαγορευτική προς παρόν. Αλλά κυρίως, οι φθορές κοστίζουν και το κόστος θα το επωμιστεί ο Δήμος Πύργου και οι δημότες του.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ