«Δεν ανεχόμαστε πλέον τον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την απαξίωση που βιώνουμε ως πολίτες αυτού του Νομού!»

Η προχθεσινή κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ήλιδας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, του πρώην Υπουργού κ. Κουτσούκου, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε Ηλείας, κατέδειξε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την βούληση όλων των αιρετών του πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα που συντελείται διαχρονικά σε όλα τα  μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ηλεία.Mε πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα.

    Η κοινή παρουσία όλων των Δημάρχων με τον Αντιπεριφερειάρχη την Παρασκευή στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, όπως αποφασίστηκε ως πρώτο μέτρο κινητοποίησης, αποδεικνύει το αραγές μέτωπο που έχει διαμορφωθεί για όλα τα μεγάλα ζητήματα του Νομού μας.

   Η συνεχής απαξίωση της Κεντρικής Εξουσίας που υφίσταται ο Νομός μας σε υποδομές (Εθνικό οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομος, λιμάνια), η υποβάθμιση των Νοσοκομείων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό τους και  η κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που οδηγεί στην εξαφάνιση της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη αποδεικνύει ένα προμελετημένο και διαρκές έγκλημα σε βάρος του Ηλειακού λαού!

   Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε έναν τόπο όταν λείπουν βασικοί πυλώνες που οδηγούν σε αυτή την ανάπτυξη και αυτοί οι πυλώνες δεν είναι άλλοι από ένα σύγχρονο  και ασφαλές οδικό δίκτυο ,  από την ύπαρξη Πανεπιστημιακών Τμημάτων που θα βελτιώσουν το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο και θα συνδέσουν άμεσα την επιστημονική κατάρτιση με την παραγωγική διαδικασία.

  Ο Νομός Ηλείας είναι ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Νομός με έναν από τους μεγαλύτερους αρδευτικούς κάμπους που τροφοδοτεί ολόκληρη την Ελλάδα με αγροτικά προϊόντα και δυστυχώς για κάποιους που δεν εννοούν να το καταλάβουν ένας Νομός με τεράστια πολιτισμική κληρονομιά αφού η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί την κοιτίδα του Ολυμπιακού πνεύματος.

   Η ύπαρξη των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτά τα δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά του νομού μας, της αγροτικής ανάπτυξης,  του πολιτισμού και του αθλητισμού.

    Η σύνδεση αυτών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων  με την παραγωγική διαδικασία είναι επιτακτική αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη αν δεν έχουμε επιστημονική κατάρτιση.

Οι κοινωνικοί αγώνες απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων και δεν είναι ούτε ξεπερασμένες διαδικασίες διεκδίκησης, ούτε αυτοί που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες  αποκτούν την ιδιότητα του γραφικού ή τον χαρακτηρισμό του λαϊκιστή.

Η πολιτική είναι μια ζωντανή διαδικασία και δεν εξαντλείται με την ανταλλαγή δημοσίων εγγράφων.

Είναι επιβεβλημένη  η άμεση και η διαρκής φυσική παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων όλων των Δημάρχων, του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και των αιρετών συμβούλων ώστε να στείλουμε σαφές και ξεκάθαρο πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε πλέον τον εμπαιγμό,  την κοροϊδία και την  απαξίωση που βιώνουμε ως πολίτες αυτού του Νομού!

Ιωάννης Παπαδημητρίου

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ