Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΈως το 2026 έτοιμο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Έως το 2026 έτοιμο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Έως το τέλος του 2021 θα έχει ο ΠΑΟΚ στα χέρια του το Προεδρικό Διάταγμα. Που θα ανοίξει το δρόμο για την κατεδάφιση του υφιστάμενου γηπέδου και την ανέγερση του νέου.

Για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες που αφορούν το mega-project του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μίλησε ο project leader, αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, στην εφημερίδα Καρφίτσα.

Σχετικά με τη διαδικασία και τους χρόνους, ο κος Δούμας δήλωσε ότι το πρότζεκτ βρίσκεται εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων. Όσον αφορά την προετοιμασία για την κατάθεση του φακέλου για το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει η ανάρτηση του σχεδίου για την τροποποίηση ρυμοτομίας της ευρύτερης περιοχής. Κάτι που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου.

Επίσης, έως 15 του μήνα θα έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το οποίο θα γνωμοδοτήσει για τυχόν ενστάσεις που θα προκύψουν.

Το τελικό βήμα, αφού πάει ο φάκελος με όλα τα έγγραφα και τις αποφάσεις στο ΣτΕ και αυτό γνωμοδοτήσει θετικά, θα είναι η έκδοση του Π.Δ.

Αυτό αναμένεται να γίνει εντός εξαμήνου, όπως δήλωσε ο κος Δούμας. Δηλαδή έως αρχές Νοεμβρίου ή σε κάθε περίπτωση έως το τέλος της χρονιάς.

Σχετικά με τις προδιαγραφές του νέου γηπέδου, ο κος Δούμας δήλωσε ότι:

Στόχος είναι να γίνει από τα πιο πολυτελή στην Ευρώπη και με χωρητικότητα 32.000 – 35.000. ενδεχομένως και 40.000 θεατών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στόχος και επιδίωξη είναι το νέο γήπεδο να είναι από τα πιο πολυτελή της Ευρώπης, γι’ αυτό και θα είναι 4ης κατηγορίας, βάσει των προδιαγραφών που θέτει η UEFA. Αυτό σημαίνει βέβαια μεγαλύτερο κόστος, άρα και περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν με χώρους γύρω και μέσα σε αυτό. Το πλάνο χωρητικότητας δεν είναι σαφές ακόμα, θεωρώ όμως πως θα είναι ένα γήπεδο μίνιμουμ 32.000-35.000 θέσεων και αν θέλετε την άποψή μου νομίζω πως ακόμα και ο στόχος των 40.000 θέσεων είναι ορατός.

Με τη νομοθεσία του 2016 το γήπεδο θα μπορεί να έχει εστιατόρια, χώρους αναψυχής, πάρκινγκ, μουσείο και τα οφέλη δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το σύνολο της περιοχής η οποία θα αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω πως με γνώμονα αυτό θα πρέπει να επισπεύσουν και την επέκταση της γραμμής του μετρό, από το Παπάφη, όπου θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Κάτι που μπορεί να μοιάζει μακρινό, αλλά πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί από τώρα».

Η πρόβλεψη του κου Δούμα για το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του νέου γηπέδου μιλά για ολοκλήρωση -άνευ απροόπτου- έως τ0 2026, οπότε και η ομάδα θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας.

πηγη: ypodomes.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ