Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Ο σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου μοχλός πραγματικής ανάπτυξης»

«Ο σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου μοχλός πραγματικής ανάπτυξης»

Νίκος Κοροβέσης

Εν όψει της νέας Προγραμματικής περιόδου 2021-2027 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης τοποθετείται και επικεντρώνεται στη σημαντικότητα του σωστού σχεδιασμού. Όπως αναφέρει ο κ. Κοροβέσης η νέα Περιφερειακή Αρχή αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του τόπου η στοχευμένη ένταξη προτάσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο. Θα πρέπει να αναφερθεί πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ως Περιφερειάρχης ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης οι διαδικασίες για την παρούσα προγραμματική περίοδο ξεμπλόκαραν με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο 100% τις απορροφητικότητας των 445 εκατ. ευρώ που είχαμε να διαχειριστούμε ως Περιφέρεια.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Περιφερειακή Αρχή κατάφερε να αυξήσει τις προσκλήσεις κατά 13%, τις εντάξεις κατά 14% και τις πληρωμές κατά 34%, αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και δουλειάς από την αρχή της θητείας.

«Με συνεργασία και διάλογο θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοροβέσης ο οποίος επικεντρώνεται στην έναρξη της διαβούλευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο. Πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει 600 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικό και κομβικό για τη δυναμική και βιώσιμη ανάταξη της οικονομίας του τόπου λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση λόγω της πανδημίας.

Σκοπός είναι να διαμορφωθεί ο σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου σε συνεργασία με την κοινωνία. Όλοι μαζί θα αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο διάλογος είναι ανοικτός με σκοπό να καταλήξουμε σε δράσεις που θα προσδώσουν στον τόπο προστιθέμενη αξία.

Στρατηγικές κατευθύνσεις της νέας προγραμματικής περιόδου:

  • Την παραγωγική διαφοροποίηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και τη σύνδεση της παραγωγής με τη γνώση και την καινοτομία.
  • Την επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς απέναντι στην κλιματική αλλαγή.
  • Την προώθηση και διασύνδεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα, μέσα από την ανάπτυξη μεταφορικών υποδομών και δικτύων ώστε η Δυτική Ελλάδα να εξελιχθεί σε κόμβο για τις εγχώριες και διεθνείς μεταφορές.
  • Την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, την περαιτέρω στήριξη του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και τη διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας μετά την πανδημία.
  • Τις νέες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις, στις οποίες δίνει βαρύτητα και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Περιφερειακή Αρχή καλεί σε ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων στη σελίδα  http://pde.espa2127.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ