Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦαρμακοποιοί: Αρνούνται να κάνουν τα self tests, ζητούν επίσημη ενημέρωση (vid)

Φαρμακοποιοί: Αρνούνται να κάνουν τα self tests, ζητούν επίσημη ενημέρωση (vid)

Επίσημη ενημέρωση από τους οικείους συλλόγους ζητούν οι φαρμακοποιοί σχετικά με τη διάθεση των self test. Αναφέροντας σε κάθε περίπτωση ότι δεν είναι δυνατόν να τα κάνουν οι ίδιοι σε όσους το ζητούν, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση για τις διαδικασίες παραλαβής και διάθεσης. Ενώ στο άκουσμα της είδησης ότι θα τους δοθούν από την επόμενη εβδομάδα, που ανακοίνωσε πριν λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Εξέφρασαν επιφυλάξεις για το πώς θα διευθετηθούν τόσα εκκρεμή ζητήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε να κάνουμε και αυτή τη δουλειά, χωρίς να υπάρχουν υποδομές και χωρίς αμοιβή», τονίζει στο Dnews.gr, ο Ηλίας Μαραγκός, ιδιοκτήτης φαρμακείου στην οδό Ακαδημίας.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακακης, ανακοίνωσε τη δημιουργία πλατφόρμας. Στην οποία θα δηλώνονται τα κρούσματα κορονοϊού που θα προκύπτουν από τα self test.

Στον αντίποδα, οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν επιφυλάξεις λέγοντας πως αυτό είναι στο χέρι του κάθε πολίτη. Για το αν θα ενημερώσει τις αρχές σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει ο κ. Ανδρέας Λουλακάκης ιδιοκτήτης φαρμακείου στην οδό Σοφοκλέους, προσθέτοντας ότι «κι εμείς τα μαθαίνουμε από εσάς τα ΜΜΕ. Ενώ έπρεπε να μας είχαν ήδη δώσει οδηγίες εάν επρόκειτο να τα διαθέσουμε άμεσα».

Όσον δε για το ενδεχόμενο αμοιβής τους, ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απέκλεισε μια τέτοια πρόταση.

πηγη: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ