Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΣτο έλεος των πλημμυρών βρέθηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Στο έλεος των πλημμυρών βρέθηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

protinews
protinews
protinews

Τεράστια  προβλήματα δημιούργησαν  οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν  από νωρίς χθες το απόγευμα,   στην ευρύτερη περιοχή του δήμου  Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Από την πρωτοφανή  για  εδώ και πολλά χρόνια βροχόπτωση προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές  σε δίκτυα,  υποδομές και καλλιέργειες, ενώ μέχρι τις βραδινές ώρες ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετακίνηση των κατοίκων από την περιοχή των εργατικών κατοικιών, στην είσοδο των Κρεστένων!

Μεγάλες καταστροφές υπέστη ο παραποτάμιος δρόμος, που σε πολλά σημεία του έχει καταστεί αδιάβατος, ενώ για μεγάλο διάστημα αποκλείστηκε το Πλουτοχώρι, αφού υπερχείλισε ο χείμαρρος  Κόβιτσα με αποτέλεσμα τα νερά να φτάσουν στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Εξάλλου απειλήθηκαν σπίτια και στην Τ.Κ. Καλυβακίων, ενώ μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν και στο Κάτω Σαμικό όπου οι κάτοικοι βρέθηκαν σε συναγερμό για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Το ύψος των υδάτων από την ασταμάτητη ραγδαία βροχόπτωση έφτασε σε υψηλά επίπεδα και στην είσοδο των Κρεστένων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα  τις εργατικές κατοικίες.

Επί τόπου των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την ακραία κακοκαιρία, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ανδρίτσαιανς-Κρεστένων  Διον. Μπαλιούκος, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρωτοφανή τη βροχόπτωση, εδώ και αρκετές δεκαετίες!

Μετά από τα  παραπάνω  τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω των πλημμυρών, συνεδρίασε εκτάκτως το Σ.Τ.Ο.  του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, το οποίο  ζήτησε να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτους ανάγκης.

Παράλληλα  δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις και στις καλλιέργειες και κυρίως στα  εσπεριδοειδή,  στις Τ.Κ. Μακρισίων και Καλυβακίων, αφού ολόκληρες εκτάσεις μετατράπηκαν σε λίμνες   με αποτέλεσμα  τα πορτοκάλια να καταποντιστούν και να οδηγηθούν προς την πλήρη καταστροφή…

Προβλήματα από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις  υπήρξαν για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες και στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου υπήρξαν κλήσεις για πλημμύρες σε κατοικίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ