Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΞεκίνησαν οι διεργασίες για την ανάδειξη νέου Συντονιστή Γραμματέας

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ανάδειξη νέου Συντονιστή Γραμματέας

«Άνεμο» ανανέωσης έφεραν οι πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο για την ανάδειξη νέων μελών στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός των επόμενων ημερών η Εφορευτική Επιτροπή, αναμένεται να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δίνοντας και τον ακριβή αριθμό των ψήφων που έλαβαν στο σύνολο τους οι υποψήφιοι, ενώ θα οριστεί και η ημερομηνία της τηλεδιάσκεψης για την εκλογή νέου Συντονιστή Γραμματέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης», στον χώρο των είκοσι-επτά (27) υπάρχουν δύο μεγάλα «στρατόπεδα» αλλά και οι ουδέτεροι που αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όσο αφορά την εκλογή του νέου Συντονιστή Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  Η ομάδα των «προοδευτικών» που επιδιώκει άνοιγμα στην κοινωνία, ταυτιζόμενη απόλυτα με την αρχή της διεύρυνσης που επιδιώκει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, έχει το προβάδισμα καθώς που αριθμεί περισσότερα από δώδεκα (12) εκλεγμένα μέλη. Στο «συντηρητικό» στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με υπολογισμούς υπάρχουν περί τα οκτώ (8) εκλεγμένα μέλη…. συνεπώς αυτό το οποίο θα πρέπει να δούμε είναι το πώς θα λειτουργήσουν οι υπόλοιποι επτά (7) εκλεγμένοι στη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Οι διερευνητικές κινήσεις, για τη θέση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι εκλεγμένοι, έχουν ξεκινήσει και από τις δύο ομάδες (σ.σ. «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς»), ωστόσο το μήνυμα της ψηφοφορίας το οποίο θέλησε να περάσει η βάση των 152 αντιπροσώπων ήταν ξεκάθαρο, καθώς επέλεξε να στηρίξει πολλά νέα πρόσωπα περνώντας το μήνυμα της αλλαγής και της διεύρυνσης του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ