Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣχόλιαΚατά ριπάς...

Κατά ριπάς…

Δεν πήρε το μήνυμα

Μαθαίνω ότι πρώην βουλευτής της Ηλείας, προσπαθεί να «γαντζωθεί» από την εξουσία, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να παίξει το «ρόλο Ηλειάρχη», και να εκλεγεί εκ νέου όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές…. Μάλλον δεν έλαβε το ηχηρό μήνυμα το οποίο του έστειλαν οι πολίτες της Ηλείας την προηγούμενη φορά. Παράλληλα δεν έχει κατανοήσει ότι κι άλλοι στο παρελθόν προσπάθησαν να παίξουν ρόλο Ηλειάρχη ωστόσο πέρασαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ξεχάστηκαν!

Άρχισαν τα όργανα

Μαθαίνω ότι σε δήμο της νότιας Ηλείας άρχισαν οι κόντρες για την στελέχωση των παρατάξεων εκείνων που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο επικεφαλής της μίας παράταξης, προσπάθησε να «δωροδοκήσει», πρόσωπο που θα είναι υποψήφιος σε άλλη παράταξη προσφέροντας του ένα σοβαρό χρηματικό ποσό! Η απόπειρα μεταγραφής ωστόσο απέτυχε και το γεγονός έχει ήδη γίνει γνωστό στην ευρύτερη περιοχή.

Quiz

Σε ποιον δήμο της Ηλείας, εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, προσπαθεί να στηρίξει συγκεκριμένο πρόσωπο ως επικεφαλής παράταξης με την ελπίδα ότι θα «ελέγχει» το δήμο…. Και ίσως αργότερα αναλάβει και ο ίδιος τα ηνία του δήμου;

Ακροδεξιές φωνές

για τους πρόσφυγες

Ο αναμενόμενος ερχομός  προσφύγων από την Ουκρανία στην περιοχή μας, έχει γίνει θετικά αποδεκτός σε μεγάλο βαθμό στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι ομογενείς, ενώ κάποιοι έχουν προαιώνιους δεσμούς και με την Ηλεία! Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιες …ακροδεξιές  φωνές που εμπλέκουν τους πρόσφυγες του πολέμου, με οικονομικές μετανάστες από την άλλη άκρη του κόσμου, απειλώντας με μηνύσεις και υβρίζοντας  τοπικούς φορείς και θεσμούς. Αυτές οι φωνές θα πρέπει να απομονωθούν από τους υπόλοιπους που βλέπουν σε μεγάλο βαθμό  τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Ουκρανία, που έχει μεγάλες ρίζες από το μακρινό παρελθόν.

Δεν υπήρξε ενδιαφέρον

Και μιας ο λόγος για τους πρόσφυγες, ένας από τους  χώρους που πρόκειται να μεταφερθούν, εφόσον έλθουν, είναι οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στης Ιεράς Μητρόπολης στη Σκαφιδιά, στις οποίες και στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί παιδιά από την Ουκρανία. Δυστυχώς όμως ο χώρος τον οποίο λειτουργεί ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος»  αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις και προβλήματα, παρά το γεγονός πως  έχει ζητηθεί η συνδρομή αρμοδίων φορέων για να επιλυθούν. Μήπως ήλθε η ώρα ώστε να υπάρξει έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών για τους πρόσφυγες;

«Πόλεμος» για τους ψηφοφόρους!

«Ορφανό» πολιτικά μένει ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων της Ν.Δ. στην Ηλεία, μετά την απόφαση του Κώστα Τζαβάρα να μην θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.  Έτσι  σε πολλούς νυν αλλά επίδοξους υποψηφίους ανοίγει η …όρεξη γι’ αυτούς  τους ψηφοφόρους, αλλά απ’ ότι πληροφορούμαι οι περισσότεροι  οδεύουν προς μία κατεύθυνση! Προσεχώς θα υπάρξουν και νεώτερα…

Ο απόλυτος κυβερνητικός «λαγός»

Σκέψεις και όχι Σχέδιο Νόμου παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στην πρόσφατη έκτακτη  διαδικτυακή Σύνοδο Πρυτάνεων. Η υπουργός στην ομιλία της σε κάθε σημείο ανακοίνωσης αλλαγών χρησιμοποιούσε τη φράση «υπάρχει σκέψη για…».Όλες οι «σκέψεις» αφορούσαν  το «μοντέλο» διοίκησης των Πανεπιστημίων. Τίποτα για καταργήσεις Τμημάτων. Φυσικά, και κανείς Πρύτανης δεν αναφέρθηκε σε καταργήσεις. Δεν θα γίνουν άλλες καταργήσεις. Μόνο ο «δικός μας», ο «πρωτοπόρος» των καταργήσεων Χρήστος Μπούρας πρόλαβε να «τελειώσει» τα Τμήματα της Ηλείας, ως ο απόλυτος κυβερνητικός «λαγός». Μάλιστα, όπως διάβασα στη εφ. «Πελοπόννησος» περιμένει πως και πως το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα, έτσι για να ολοκληρωθεί το «έργο» του.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι σύμφωνα με την απόφαση

Επειδή πολύ αναρωτιούνται τον τελευταίο καιρό πόσο χρήματα θα πληρώσουν οι δημότες της Ήλιδας το ταξίδι αντιπροσωπείας του Δήμου στη Νέα Υόρκη, ο Πυροβολητής είναι εδώ για να σας ενημερώσει. Σύμφωνα με την 096/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας, εγκρίθηκε η συμμετοχή των εξής ως αντιπροσωπεία: 1. Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ήλιδας, 2. Ντάνασης Χαράλαμπος, δημοτικός σύμβουλος παράταξης ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ. 3. Καψής Βασίλειος, επιστημονικός συνεργάτης του Δήμαρχου. Και ως αποζημίωση δαπανών 3.736,40 ευρώ για τον Λυμπέρη και 1.236,40 ευρώ για τον Ντάναση.

Πολιτική μούχλα

Πήξαμε στα «κατόπιν ενεργειών μου» και τα «κατόπιν επικοινωνίας μου. Αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους σαν χαζούς. Δεν έχετε καταλάβει πως ζούμε στο 2022; Παλαιοκομματισμός και ανακοινώσεις του 1950 σε «νεανικό» περιτύλιγμα που μυρίζει πολιτική μούχλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά ριπάς…

Κατά ριπάς…

“Κατά ριπάς…”

spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ