Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη και επισκέφθηκε το Μουσείο «Χ. Φλωράκης» στην Ραχούλα Καρδίτσας
Στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 20 χρόνων από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη στην Ραχούλα Καρδίτσας, παρευρέθηκε το Σάββατο 17 Μαΐου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κατσούμπας κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του και επισκέφθηκε το Μουσείο «Χ. Φλωράκης».

Τον γραμματέα του ΚΚΕ συνόδευαν η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του κόμματος και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Ρίζος Μαρούδας, Γιώργος Χαρίτος, Γιάννης Τσιούτρας, ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αχιλλέας Καταρτζής και ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής.
Παρευρέθηκαν, ακόμα, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιτάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Έκτορας Γάζος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας. Επίσης, λουλούδια κατέθεσε στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη και ο γραμματέας Θεσσαλίας της ΚΝΕ, Ανδρέας Κοράκης.

Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε στα χνάρια των αγωνιστών της γενιάς του Χαρίλαου Φλωράκη
«’Οι ζευγάδες φεύγουν, μα η σπορά μένει…’. Και η σπορά έπιασε γερά, έβγαλε φύλλα, αναπτύχθηκε και συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε η δρακογενιά της ΕΑΜικής αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των μετέπειτα δύσκολων πέτρινων χρόνων των δημοκρατικών λαϊκών αγώνων, της προσφυγιάς, της εξορίας, της φυλακής, της παράνομης δράσης, της αντιδικτατορικής πάλης και σε συνέχεια της μεταπολιτευτικής γενιάς και της ανάπτυξης των μεγάλων εργατικών λαϊκών αγώνων, μέχρι σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Και προσέθεσε: «Συνεχίζουμε ακάθεκτα, για να δυναμώσει το ρεύμα εναντίωσης και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής ακόμα περισσότερο μέσα στον ελληνικό λαό. Μέχρι να τους πάρει αμπάριζα όλους αυτούς που φέρνουν τόσα δεινά στον ελληνικό λαό. Ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ενάντια στην ακρίβεια που ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα, ενάντια στη φοροληστεία, στην πολεμική οικονομία, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς».
«Όλα αυτά τα μηνύματα, στα χνάρια αυτών των αγωνιστών της γενιάς του Χαρίλαου Φλωράκη, συνεχίζουν σήμερα οι νέοι της ΚΝΕ, τα μέλη, τα στελέχη του ΚΚΕ, το εργατικό λαϊκό κίνημα», σημείωσε καταληκτικά.
ΠΗΓΗ: in.gr