Κίνημα Δημοκρατίας για πόρισμα ΕΜΠ: Ντύνεται με επιστημονικό κύρος, αλλά γυμνώνεται μπροστά στην κοινή λογική

0
19
Το Κίνημα Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η κοινωνία δεν ξεγελιέται. Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση μοντάζ» για το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη.
Στέφανος Κασσελάκης

Το Κίνημα Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η κοινωνία δεν ξεγελιέται. Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση μοντάζ» για το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη

Πυρά για το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη για τα Τέμπη εξαπολύει το Κίνημα Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «132 σελίδες χρειάστηκαν για να μην απαντηθούν τα βασικά. Και για να στηριχθούν κρίσιμα τεχνικά συμπεράσματα… σε ένα βίντεο».

Σύμφωνα με το Κίνημα Δημοκρατίας, «το πόρισμα Καρώνη ντύνεται με επιστημονικό κύρος, αλλά γυμνώνεται μπροστά στην κοινή λογική. Αντί για χημική ανάλυση ουσιών, αντί για μετρήσεις και πειστήρια, επικαλείται εικόνες από κάμερες ασφαλείας. Η επιστήμη όμως δεν λειτουργεί με στιγμιότυπα. Δεν βγάζεις συμπέρασμα για την αιτία μιας πυρκαγιάς κοιτώντας τις σκιές στον τοίχο».

«Είναι συνειδητή επιλογή συγκάλυψης»

Προσθέτει ότι «αν αυτή είναι η νέα μέθοδος, τότε αύριο θα διαγνώσουμε ασθένειες κοιτώντας selfies. Δεν πρόκειται για αστοχία. Είναι συνειδητή επιλογή συγκάλυψης. Είναι η στιγμή που η επιστήμη παύει να υπηρετεί την αλήθεια και αναλαμβάνει ρόλο πολιτικής ασπίδας».

Συμπληρώνει πως «το Κίνημα Δημοκρατίας δεν πρόκειται να μείνει σιωπηλό μπροστά στην προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών. Η μνήμη των θυμάτων των Τεμπών απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία, όχι «πορίσματα» που προσπερνούν τα ερωτήματα που καίνε».

Καταληκτικά το Κίνημα Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η κοινωνία δεν ξεγελιέται. Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση μοντάζ».

Παραδόθηκε το πόρισμα του ΕΜΠ

Σημειώνεται πως στα χέρια του εφέτη ανακριτή βρίσκεται το πόρισμα του καθηγητή εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Δημήτρη Καρώνη, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πόρισμα, που αριθμεί 132 σελίδες, αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, και κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

ΠΗΓΗ: in.gr