Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ Κασσελάκης κλείνει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»

Ο Κασσελάκης κλείνει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»

Για την αναστολή της έκδοσης έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι – Η εφημερίδα έχει ιστορία 72 χρόνων και έχουν εργαστεί σε αυτήν προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γρηγόρης Γιάνναρος

Αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας Αυγή, με επίκληση οικονομικών προβλημάτων από την πλευρά της Κουμουνδούρου. Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να συνεχίσει μόνον με την κυριακάτικη έκδοση, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν κινήσεις για την ανάπτυξη του site της εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την απόφαση του κόμματος να ανασταλεί η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας ενημερώθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι από τον οικονομικό υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, όπως και η ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι της Αυγής, που ενημερώθηκαν νωρίτερα ότι δεν θα χρειαστεί να γράψουν κείμενα καθώς το φύλλο που κυκλοφορεί ήταν το τελευταίο, έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση στις 19.00.

Στις αρχές του 2022, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, αλλά είχε υπαναχωρήσει μετά από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Εφημερίδα με μεγάλη ιστορία

Η εφημερίδα Αυγή εκδόθηκε τον Αύγουστο του 1952, με πρώτο διευθυντή τον Βασίλη Ευφραιμίδη, τον οποίον διαδέχθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Η έκδοσή της απαγορεύτηκε από την χούντα των συνταγματαρχών και επανακυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1974 από το ΚΚΕ εσ.

Στον πρώτο κύκλο συνεργατών συνυπήρχαν προσωπικότητες όπως οι Ηρακλής Τζάθας, Τάσος Βουρνάς, Λεωνίδας Κύρκος, Σπύρος Λιναρδάτος, Θανάσης Τσουπαρόπουλος, Ασημάκης Γιαλαμάς, Κώστας Βάρναλης, Έλλη Αλεξίου, Τάσος Λειβαδίτης, Τίτος Πατρίκιος, Αρης Αλεξάνδρου, Γιάννης Ιμβριώτης, Ρόζα Ιμβριώτη και άλλοι.

Σύντομα ακόμα περισσότεροι άνθρωποι του πνεύματος βρέθηκαν στην εφημερίδα, ενώ στο δημοσιογραφικό εργαστήρι, όπως αποδείχθηκε η «Αυγή», μαθήτευσαν εκατοντάδες νέοι και νέες, αρκετοί από τους οποίους διέπρεψαν και θα στελέχωσαν άλλα έντυπα.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ