Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΘύμιος Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης τον απέλυσε από Γενικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ -...

Θύμιος Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης τον απέλυσε από Γενικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ – Ήταν της εμπιστοσύνης του Τσίπρα

Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές, εντός του κόμματος

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Διευθυντής του κόμματος, Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος αποτελούσε συνεργάτη της Κουμουνδούρου τα τελευταία τρισήμιση χρόνια, καθώς διαδέχθηκε στη θέση τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε στο γραφείο του τον κ.Γεωργόπουλο και του ανακοίνωσε, παρουσία τρίτων μάλιστα, ότι επιθυμεί να διακοπεί η συνεργασία του με το κόμμα. Οταν ο κ.Γεωργόπουλος του ζήτησε να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητές του και να παραδώσει έως αύριο – μεταξύ άλλων, έπρεπε να προχωρήσει σε αναστολή υπογραφών για οικονομικά ζητήματα, ο πρόεδρος του κόμματος τον «παρακάλεσε» «να τελειώσουν όλα σήμερα».
Αυτή είναι η πρώτη απόλυση της περιόδου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός καθώς εκτιμάται ότι η απόλυση Γεωργόπουλου δεν θα είναι η μόνη, στον απόηχο και των εξελίξεων στα κομματικά Μέσα όπου η χρηματοδότησή τους δεν είναι εξασφαλισμένη όπως φάνηκε από τον δανεισμό από τον πρόεδρο.

Ο κ. Γεωργόπουλος επελέγη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ(έχοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος) μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές, εντός του κόμματος. Για το λόγο αυτό, στον κ. Γεωργόπουλο ανακοινώθηκε σήμερα η διακοπή της συνεργασίας τους, μολονότι δεν ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις τους είχαν επιδεινωθεί.

Το κλίμα, πάντως, βάρυνε και η υπόθεση της δανειοδότησης των κομματικών ΜΜΕ από τον Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επείγουσες ανάγκες, όπως η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, λόγω της καθυστέρησης της κρατικής επιχορήγησης.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ