Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και...

Εξεταστική για τα Τέμπη: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Οι βουλευτές των κομμάτων διαμαρτύρονται για την μη κλήση μαρτύρων

Με καταγγελίες για μεθόδευση και συγκάλυψη αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία, είπε ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια και αποχωρούμε, εφόσον επιμένετε να μην καλέσουμε τους μάρτυρες και δεν λαμβάνουμε την δικογραφία».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε ότι «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Αποχώρησαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Αποχώρησε και η Ελληνική Λύση μετά από καταγγελίες του Παύλου Σαράκη. Όπως είπε ο βουλευτής, «καταγγέλλουμε τις διαδικασίες, τη τακτική συγκάλυψης ενός εγκλήματος και αποχωρούμε». Η Ελληνική Λύση, όπως είπε, καταγγέλλει τις προθέσεις της πλειοψηφίας να κλείσει την εξεταστική απορρίπτοντας τα αιτήματα να έρθουν ουσιώδεις μάρτυρες.

Η Πέτη Πέρκα, από τη Νέα Αριστερά σχολίασε με τη σειρά της ότι ο κύκλος της Εξεταστικής Επιτροπής κλείνει με κυνισμό και συγκάλυψη. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκάλυψη. «Δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι, θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η κ. Πέρκα γνωστοποιώντας ότι και η Νέα Αριστερά αποχωρεί.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και οι Σπαρτιάτες.

Αιτία της σύγκρουσης της αντιπολίτευσης με την πλειοψηφία είναι η άρνηση, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να κληθούν νέοι μάρτυρες.Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταθέτει ο Θάνος Πλεύρης ως μάρτυρας για τα Τέμπη, καθώς είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του από συγγενείς των θυμάτων.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ