Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝίκος Παππάς: 16 χρόνια φοιτητής στη Νομική - Είναι στο 30ό εξάμηνο...

Νίκος Παππάς: 16 χρόνια φοιτητής στη Νομική – Είναι στο 30ό εξάμηνο και ψηφίζει καταλήψεις

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας μπήκε χωρίς εξετάσεις το 2008 λόγω διάκρισης με την Εθνική Εφήβων – «Φέτος έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ μαθήματα στη Σχολή μου, θέλω να ασχοληθώ παραπάνω» είπε στο protothema.gr

Εντύπωση έκανε η εικόνα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά που προσήλθε την Τρίτη στη Νομική Αθηνών, όπου και ψήφισε υπέρ της κατάληψης στη Σχολή.

Όπως εξήγησε, διατηρεί τη φοιτητική ιδιότητα, δημοσίευσε μάλιστα και έγγραφο που αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια: δεν είναι ορατός ο «τρόπος εισαγωγής» στο έγγραφο που ανήρτησε.

Ο γνωστός λογαριασμός στο Twitter Georghy Zhukov σε ανάρτησή του αναφέρει ότι ο Νίκος Παππάς μπήκε στη Νομική το 2008 χωρίς εξετάσεις, λόγω της δεύτερης θέσης της Εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

«Για τους δικούς του λόγους, το κρύβει εντέχνως με ένα κόκκινο πλαίσιο και ένα “αστειάκι”», προσθέτει ο λογαριασμός και σχολιάζει ακόμη ότι «μετά από σχεδόν 16 έτη», ο Νίκος Παππάς «βρίσκεται στο 30ο εξάμηνο φοίτησης και τάσσεται υπέρ των καταλήψεων και των κλειστών σχολών».

Γιατί πήγα να ψηφίσω

Κλείσιμο
Με αφορμή τη φωτογραφία του στη Γενική Συνέλευση της Νομικής, που κυκλοφόρησε στο Twitter, με σχόλιο που υπονοούσε ότι η παρουσία του συνδέονταν με κομματικά κίνητρα, ο Νίκος Παππάς μίλησε στο protothema.gr.

«Παρευρέθηκα χθες [30/1] έχοντας και το δικαίωμα ως φοιτητής Νομικής. Φέτος έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ μαθήματα στη Σχολή μου, θέλω να ασχοληθώ παραπάνω. Εφόσον έχω το δικαίωμα, πήγα στη Συνέλευση για να ψηφίσω» είπε.

Όσο για το κλίμα που επικρατούσε στη συνέλευση της Νομικής, ο ίδιος αναφέρει πως «η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα… χάσμα γενεών… εγώ είμαι 33, 34. Εκείνοι, ως πιτσιρικάδες, είναι κάπως πιο έντονοι, πιο συναισθηματικοί. Μου έκανε εντύπωση ότι έρχονται με όμορφες ιδέες. Ευτυχώς, πέρασε η κατάληψη για να γίνει ο αγώνας, που χρειάζεται».eo

Για την έως τώρα επαφή του με τη Νομική, ο ίδιος αναφέρει: «Όταν πέρασα στα 18 μου, δεν την ”κυνήγησα” λόγω ενασχόλησης με το μπάσκετ. Με την εγγραφή μου, εξασφάλισα την αναβολή για το στρατό. Τώρα που αποσύρθηκα από το μπάσκετ, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τις σπουδές μου. Στο παρελθόν, αν και είχα πάει σε κάποια μαθήματα, δεν προλάβαινα. Λόγω μπάσκετ, άφησα τη σχολή. Έχω βάλει πλέον στόχο για το πτυχίο αλλά χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα – το πτυχίο, είναι για τη δική μου ικανοποίηση και περηφάνεια».

Εάν έχετε κατά νου μία πιο εντατική προετοιμασία για τη λήψη του πτυχίου, σας συμφέρει να υποστηρίξετε την κατάληψη; «Έχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία μου και όχι με κομματικές απόψεις περί κρατικών ή μη πανεπιστημίων. Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως η παιδεία πρέπει, όχι μόνο να παραμείνει δημόσια αλλά και να ενισχυθεί από την πολιτεία».

«Όπως και η Υγεία, που παραμελείται καθώς ιδιωτικοποιούνται τα νοσοκομεία, και η Παιδεία παραμελείται. Αυτός είναι ο καημός μου. Έχω διαβάσει το νομοσχέδιο και με βάση την ουσιαστική και τυπική μου ιδιότητα ως φοιτητή, πήγα να ψηφίσω. Η κατάληψη και η αναβολή των εξεταστικών θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο».

Όσο για τις αντιδράσεις των παιδιών, βλέποντας το γνωστό μπασκετμπολίστα ανάμεσά τους, «πολλοί φάνηκαν να με αναγνωρίζουν λόγω της αθλητικής μου δραστηριότητας. Ήταν και άλλης ιδεολογίας, που τυχαίνει να με γνωρίζουν. Με υποδέχθηκαν, ένιωσα όμορφα!».

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ