Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝίκος Δένδιας: Η Ελλάδα να αναλάβει τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην...

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα να αναλάβει τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα

Τι δήλωσε ο υπουργός πριν την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Τη Λάρισα για στρατηγείο της επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα θα προτείνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ», δήλωσε κατά την προσέλευσή του στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας.

«Ασπίδες» θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα

Εν τω μεταξύ, «Ασπίδες» θα ονομάζεται η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών ‘Αμυνας στις Βρυξέλλες.

«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ