Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ: ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ: ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ…

Διευρυμένοι πόροι και καλύτερη στελέχωση!

Θέμα σοβαρής συζήτησης η άρση της αντιστοιχίας μεταξύ

περισσότερων ευθυνών αλλά λιγότερων ενισχύσεων,

τονίζει ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.

  •  
  • ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ;

Οι Δήμοι και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να οργανωθούν καλύτερα και να γίνουν πιο ευέλικτοι και πιο λειτουργικοί, τόσο στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όσο και στη σχέση τους με τον ίδιο τον πολίτη.

Αυτό τονίζει με χθεσινή δήλωσή του ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γαβράς, ο οποίος ως γνωστόν κατέρχεται στις εκλογές με το Συνδυασμό του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου.

Αναγκαία προϋπόθεση στην επιτυχία του έργου τους ωστόσο, είναι κατά τον ίδιο, η διεύρυνση των χρηματοδοτήσεων προς τους ΟΤΑ, αλλά και η στελέχωση δομών, υπηρεσιών και τμημάτων που σήμερα προσπαθούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους με πραγματικά μεγάλες αντοχές του υπάρχοντος προσωπικού σε καθημερινή βάση…

Ο Χρήστος Γαβράς επισημαίνει ότι η υποστελέχωση, η βραδύτητα στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση, ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων και πολλά ακόμη, ευθύνονται για αδιέξοδα στην κανονική λειτουργία των Δήμων.

Πρόκειται για ζήτημα που και η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να αντιμετωπίσει στην πρώτη θητεία της, έχοντας ωστόσο συγκροτήσει προτάσεις υπό την καθοδήγηση του Τάκη Αντωνακόπουλου, έτσι ώστε να εισακουστούν από την Πολιτεία και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αλλαγές για την πρότυπη λειτουργία των Δήμων.

Όσον αφορά στους πόρους, είναι ένα θέμα που δεν προέκυψε σήμερα, αλλά όπως προσθέτει ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, ακριβώς τώρα είναι το «κομβικό σημείο» για να ανοίξει η συζήτηση περί της αύξησής τους στους δήμους.

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι συμβαδίζοντας με το πλάνο και τη θέση που ετοιμάζει η Πολιτεία για την Αυτοδιοίκηση, μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότεροι, έτσι ώστε να ξεφύγουμε κάποια στιγμή και από τη συνήθη αναντιστοιχία της μεγαλύτερης ευθύνης, αλλά της μικρότερης χορήγησης πιστώσεων που δημιουργεί παρενέργειες και δυσλειτουργίες ακόμη και σε απλά θέματα διαχείρισης.

Ζητούμενο εδώ είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο για θεσμικές ελεγκτικές και οργανωτικές αλλαγές. Πάντα με γνώμονα τα κριτήρια διαφάνειας και την εφαρμογή μέτρων και μέσων δεοντολογίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή – κατέληξε ο Χρήστος Γαβράς – που θα έχει την ευθύνη της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων μας, οφείλει να δει άμεσα και να θέσει στο «τραπέζι» και της ΚΕΔΕ όταν έρθει εκείνη η ώρα μία «ατζέντα» τέτοιων θεμάτων. Διαφορετικά η συρρίκνωση και η εσωστρέφεια θα είναι αναπόφευκτη…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ