Επίσκεψη Αλέξη Καστρινού με τον Αντιστράτηγο ε.α. Επίτιμο Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ κ. Νικόλαο Σερέτη στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας

99

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός μαζί με τον  Αντιστράτηγο ε.α. Επίτιμο Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ κ. Νικόλαο Σερέτηγια το σοβαρό ζήτημα της Αστυνόμευσης τωνπεριοχών του Δήμου Πηνειού και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Καστρινός ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή για την υλοποίηση της συνάντησης και τόνισε ότι  η παρουσία του κ. Ν. Σερέτη στο ψηφοδέλτιο τιμά τον ίδιο και τον συνδυασμό του. Ο κ. Καστρινός επανέλαβε τις θέσεις του για το σοβαρό θέμα και τι είχε επιδιώξει αυτός κατά την δημοτική του θητεία. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Πριν περίπου 10 χρόνια μας ζητήθηκε να παραχωρήσουμε ως Δήμος Πηνειού δημοτικά κτίρια για την στέγαση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας. Τότε λοιπόν προτάθηκαν – διατέθηκαν χώροι σε Βαρθολομιό και Γαστούνη για το συγκεκριμένο θέμα.Η διοίκηση – ηγεσία  της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε με την διαδικασία των συγχωνεύσεων ένα Α.Τ. ανά Δήμο (πλην ιδιαζουσών περιπτώσεων) στις έδρες αυτών και κάποιους αστυνομικούς σταθμούς (Α.Σ.). Στην προσπάθεια – κάλεσμα κάνοντας έναν εξαιρετικά μεγάλο αγώνα υλοποιήθηκε ένα Α.Τ. πρότυπο στην πόλη της Γαστούνης, αποτέλεσμα της προσφοράς πολλών συμπολιτών μας, πολλών εθελοντών μας αλλά και του Δήμου μας. Ένα Α.Τ. που είχε και   έχει όλες τις προδιαγραφές. Μάλιστα η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ είχε επισημάνει ότι πρόκειται για το κορυφαίο κτίριο που μαζί με τον περιφραγμένο αύλειο  χώρο του  αποτελεί έναν από τα κοσμήματα της Πελοποννήσου. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει δημοσίως και η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων  Ηλείας. Επισήμανε ότι άξιο αναφοράς είναι ότι σε ΄΄δύσκολες ημερομηνίες ΄΄ για την ΕΛ.ΑΣ. όλα τα αυτοκίνητα – εξοπλισμός κ.λ.π.  φυλάσσονται στον χώρο αυτό.Ανέφερε την πάγια θέση του για την διεκδίκηση της ενίσχυσης του Α.Τ. Πηνειού και του Α.Σ. Βαρθολομιού με ένστολο προσωπικό και την σύσταση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Γαστούνη με συστέγαση στο Α.Τ. Πηνειού.

Κλείνοντας ανέφερε ότι στην νέα Δημοτική του θητεία θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του και ευελπιστεί στην συμβολή όλων ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.