Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ άλλη… «πλευρά» του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου: «ΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ υπηρετούν...

Η άλλη… «πλευρά» του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου: «ΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ υπηρετούν τον πολίτη»

«Στηρίζω το Ε.Σ.Υ. με εφημερίες»-«Λείπουν Καρδιολόγοι από το Νοσοκομείο»

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Ειδικός Καρδιολόγος, Μεταπτυχιακό Δημόσια Υγεία: Υγειονολόγος

Τελείωσε το Λύκειο Αρρένων Πύργου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Λάμβανε υποτροφία από το Ίδρυμα Λάτση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία.

Εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στα Α.Ι. Στρεφίου και Μουζακίου. Καθώς και στο Κ.Υ. Ανδρίτσαινας.

Επίσης έχει εργαστεί στα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας” Πατρών, Π.Π.Ν. Ρίου, “Παμμακαριστός” Αθηνών και Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Λόγω του τίτλου Υγειονολόγου που έχει αποκτήσει μετά την αποφαίτηση του από την Εθνική  Σχολή Δημόσιας Υγείας, έχει ασκήσει καθήκοντα Νομίατρου στο Νομό Ηλείας.

Το χρονικό διάστημα 2012 – 2015 ήταν αναπληρωτής Διοικητής στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα την Πάτρα. Επελέγη γι’ αυτή τη θέση λόγω της ιατρικής του ιδιότητας και του Μεταπτυχιακού του στη Δημόσια Υγεία.

Τέλος, έχει εργαστεί σε μεγάλη ιδιωτική Κλινική στην Αθήνα.

Σήμερα είναι ενεργός και μάχιμος επιμελητής Ε.Σ.Υ. στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, εφημερεύει 4 φορές το μήνα στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

– Ποιά η σχέση Ιατρικής και Πολιτικής;

“Και οι δυο τομείς έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Είναι ουσιαστικά ανθρωποκεντρικές δραστηριότητες και υπηρετούνται αποδοτικά όταν αγαπάς τον Άνθρωπο. Η Ιατρική είναι λειτούργημα, όπως και η Πολιτική. Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά παραδείγματα…”.

Οι εφημερίες που κάνετε στο Νοσοκομείο Πύργου, τι κούραση σας προσθέτουν;

“Κάθε εφημερία αρχίζει στις 14.00 το μεσημέρι και τελειώνει στις 09.00 το επόμενο πρωί. Τα περιστατικά στα Επείγοντα Ιατρεία είναι αρκετά κάθε φορά. Η κούραση αντιρροπίζεται από την ικανοποίηση για την αποκατάσταση της υγείας κάθε πάσχοντα, με την παροχή βοήθειας σε αυτόν.

Συμμετέχω ενεργά στις εφημερίες, ως μοναδικός Καρδιολόγος εφημερίας. Καταλαβαίνετε πως αν χρειαστεί, κάνουμε ΚΑΡΠΑ, συνοδεύουμε τυχόν επείγον περιστατικό στο Π.Π.Ν. Ρίου για αντιεμτώπιση στο Αιμοδυναμικό, κι άλλα σχετικά. Υπάρχουν νύχτες εικόνας …πολέμου”.

– Πως τα πηγαίνετε με τον Διοικητή;

“Πολύ καλά. Ο κ. Πολίτης είναι ικανό διοικητικό στέλεχος αλλά και άνθρωπος με κατανόηση. Απόδειξη κι η εργασιακή ηρεμία που επικρατεί, παρότι η πίεση λόγω έλλειψης προσωπικού είναι δυσβάστακτη”.

– Πως εκτιμάτε τη λειτουργία του Νοσοκομείου;

“Στο Νοσοκομείο Πύργου δουλεύουν και προσφέρουν πολλοί αφανείς ήρωες και ηρωίδες! Κυριολεκτικά σώζουν ζωές, στα πλαίσια δύσκολων συνθηκών. Αυτή είναι η Ιατρική. Απαιτεί αντοχή, υπομονή, κατανόηση, αλλά και σύγχρονη γνώση”.

– Διαβάζετε Ιατρικά περιοδικά;

“Ναι, ενημερώνομαι συνεχώς από επιστημονικά περιοδικά. Με συμμετοχή και σε συνέδρια”.

– Πως συνδυάζετε τα καθήκοντα στο Δήμο και εφημερίες;

“Υπάρχει χρόνος και ενέργεια και για τα δυο. Από το Δημαρχείο φεύγω κατευθείαν για το Νοσοκομείο όταν έχω εφημερία και στο Δημαρχείο επιστρέφω στη θέση μου μετά την ολοκλήρωση της εφημερίας. Ειλικρινά, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που στο Νοσοκομείο της πόλης μου είμαι χρήσιμος ως Καρδιολόγος για τους συμπολίτες μου! Με δεδομένο ότι λείπουν Καρδιολόγοι στον οργανισμό του Νοσοκομείου και δεν βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών”.

– Ιατρική, η πολύτιμη, η μεγάλη αγάπη;

“Πρώτα η Μαρία η κόρη μου. Και μετά, ισοδύναμα, Ιατρική και Πολιτική. “Και τουτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι”…        

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ