Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική Επικαιρότητα«Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο»

«Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο»

Το όνομα του συνδυασμού του για τις εκλογές του Οκτωβρίου παρουσίασε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

*Π. Αντωνακόπουλος: «Εμείς είμαστε με την κοινωνία» -«Για να αλλάξουμε τον κόσμο, την κοινωνία και τον Πύργο, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι, λίγο ή πολύ. Άνθρωποι που μένουν εμμονικά στο ίδιο προφίλ, δεν μπορούν να αλλάξουν καμία κοινωνία. Η αλλαγή ξεκινά από τον εαυτό μας, να αποδεχτούμε τη συνεργασία μεταξύ μας, προτεραιότητες, δυνατότητες και να πάμε μπροστά. Μόνο αξιοκρατικά, αξιολογικά και με προτεραιότητες πάμε μπροστά»

«Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο» είναι το όνομα του συνδυασμού, της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στο Επαρχείο.

Ενώπιον νέων και παλαιότερων δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων, νέων υποψηφίων, καθώς και φίλων, ο Δήμαρχος Πύργου παρουσίασε το όνομα και το λογότυπο του πολυσυλλεκτικού και ενωτικού συνδυασμού και αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει ο ίδιος και η νέα παράταξη:

«Ενωμένοι, όλοι “μια γροθιά” αλλάζουμε τον Πύργο! Είμαστε Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση. Σε εμάς μετρά η κοινωνία τις δυνάμεις της. Κανένας άλλοςδεν το κάνει αυτό, αλλά και δεν ζητάμε τίποτα από κανέναν άλλον. Μας ενώνει η αγωνία για τον Πύργο, είμαστε άνθρωποι που έχουμε μέλλον-αν θέλει ο Θεός να είμαστε καλά. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να ασχοληθούμε με το μέλλον. Σήμερα γίνεται ένα νέο συμβόλαιο με την ανάπτυξη της πόλης, του Δήμου μας, μέσα από ανθρώπους της καθημερινότητας, της εργασίας του πολιτισμού, της προσπάθειας, της αυτοδιοίκησης».

  –  Κι όπως ακόμα τόνισε:

«Το αυτονόητο είναι πλέον ότι επειδή ότι και στην πορεία της θητείας μας αλλά και τώρα, πολλές νέες δυνάμεις συνενώνονται, άρα ουσιαστικά είναι μια επανεκκίνηση ή επιτάχυνση. Και να είμαστε ακριβείς αυτό το νέο σχήμα που έχουμε από εδώ και πέρα το ονομάζουμε «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο».Είμαστε η παράταξη που συνεχώς ανανεώνεται σε πρόσωπα και ιδέες. Η παράταξη που ενωτικά οδηγεί το Δήμο μας στη νέα εποχή, η παράταξη που είχε, έχει και θα έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.Η παράταξη που βάζει τους ανθρώπους της πόλης μας και του δήμου μας μπροστά, γιατί αυτή η πόλη κι αυτός ο δήμος είναι οι άνθρωποί της, δηλαδή όλοι εμείς.

Όταν λέμε ενωμένοι, δεν υπάρχει τίποτα να μας χωρίζει. Είναι αυτονόητο πως, σε μια κοινωνία όπως είναι ο Δήμος Πύργου, είμαστε ένα μέγεθος όπου ο καθένας μας έχει ορατή πορεία και ταυτότητα.Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας άρα δεν έχουμε πολλές διαφορές. Κι αυτό πρέπει να το τονίζουμε γιατί κάποιοι ίσως θέλουν να “δηλητηριάζουν”, το αυτονόητο και το αναγκαίο. Το να είμαστε όλοι μαζί για τον τόπο μας».

«Ήδη “πατάμε” στο παρόν και πάμε για το μέλλον

Ο Δήμαρχος Πύργου – μέσω και ψηφιακής συνοπτικής παρουσίασης σε προτζέκτορα- αναφέρθηκε και σε μια σειρά μεγάλων έργων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, σε άλλα που ήδη ξεκίνησαν ή ξεκινούν άμεσα, καθώς και στην εγκατάλειψη που είχε βρει η Δημοτική Αρχή σε υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, που σήμερα έχουν πάρει ζωή και λειτουργούν για την κοινωνία, καθώς και για μεγάλες κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές  δράσεις που έδωσαν ζωή στην πόλη!

«Εμείς δεν λέμε «θα», λέμε «να».Ήδη «πατάμε» στο παρόν και πάμε για το μέλλον. Θέλουμε να γίνουμε μέλλον γιατί έχουμε θεμελιώσει πράγματα. Σχηματικά κάποιοι άλλοι που η κοινωνία τους έχει κάνει παρελθόν, θέλουν να γίνουν μέλλον. Η ίδια κοινωνία όμως έχει αποφανθεί. Ο πολίτης μπορεί να κάνει πολύ απλούς συσχετισμούς και να καταλάβει ποια είναι η εύκολη επιλογή.Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι αναπτυξιακός και κοινωνικός θεσμός. Εμείς είμαστε με την κοινωνία. Έχουμε κάνει εκδηλώσεις για τη νέα γενιά για όλες τις ηλικίες, αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές…Όλα αυτά γιατί θέλουμε μια κοινωνία ζωντανή. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη είναι να βελτιώνεις τον άνθρωπο. Στόχος μας είναι να υπηρετούμε τις ανάγκες του ανθρώπου με ένα μοντέλο ανάπτυξης φιλικό προς το περιβάλλον. Εμείς μπορούμε να δίνουμε σε όλους εισόδημα και αυτό κάνουμε. Και όσοι μιλούν για διαφάνεια, η απάντηση είναι ότι εμείς βρήκαμε δύο εργολάβους και τώρα είναι πάνω από 30, βρήκαμε δύο δικηγόρους για όλες τις υποθέσεις και τώρα συνεργαζόμαστε με δεκάδες νέους.

– Δεχόμαστε πολύ εύκολα τη σύγκριση της πολύ δύσκολης τετραετίας που διανύουμε, με τα προβλήματα της καραντίνας, της υποχρηματοδότησης, τις καταστάσεις λόγω του εκλογικού συστήματος.

–  Για να αλλάξουμε τον κόσμο, την κοινωνία και τον Πύργο, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι, λίγο ή πολύ. Άνθρωποι που μένουν εμμονικά στο ίδιο προφίλ, δεν μπορούν να αλλάξουν καμία κοινωνία. Η αλλαγή ξεκινά από τον εαυτό μας, να αποδεχτούμε τη συνεργασία μεταξύ μας, προτεραιότητες, δυνατότητες και να πάμε μπροστά. Μόνο αξιοκρατικά, αξιολογικά και με προτεραιότητες πάμε μπροστά. Καλό μας αγώνα!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ