Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣπίρτζης: Εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές για να έχουν χρόνο οι υποψήφιοι...

Σπίρτζης: Εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές για να έχουν χρόνο οι υποψήφιοι να απευθυνθούν στον κόσμο

«Αν κλείσουμε τα μάτια στο τι έφταιξε, δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον βασικό στόχο που πρέπει να έχουμε: να μην αφήσουμε ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος να γίνει η ακροδεξιά αλλά να μείνει ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικό κόσμος της χώρας», αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αναφερόμενος στις διαδικασίες που αναμένονται εντός του κόμματος, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζει ο κ. Σπίρτζης: «Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε συνολικά το τι κάναμε λάθος, τι έφταιξε, να κάνουμε μια πραγματική και σε βάθος συζήτηση και να συνδέσουμε την εκλογή του προέδρου και των διαδικασιών μας απευθυνόμενοι στην κοινωνία και όχι τα πολιτικά γραφεία. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις ειδικά στα ζητήματα που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γκρίζαραν. Και δεν ήταν στην προεκλογική περίοδο, ήταν σε όλη την τετραετία. Ένα παράδειγμα που εκμεταλλεύτηκε και η ΝΔ γιατί είχε τα μέσα και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και σαν κυβέρνηση για την μουσουλμανική μειονότητα ήταν πολύ συγκεκριμένη. Και όλων μας. Πάμε για την εκλογή νέου προέδρου και νομίζω πως είναι πολύ καθαρό. Πρέπει να είναι καθαρές οι θέσεις από τους υποψήφιους προέδρους γιατί αυτό ήταν διασφαλισμένο με τον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Τώρα μετά την παραίτησή του, πρέπει να επανατοποθετηθούν όλοι για τέτοια ζητήματα που είναι και κόκκινες γραμμές, όπως ο φράκτης του Έβρου».

Ο ίδιος ζητά να «υπάρχει χρόνος και διαδικασία και να έχουν την ηρεμία και οι υποψήφιοι να απευθυνθούν στον κόσμο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Σε ερώτηση εάν μπορεί από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπηρετήθηκε η κεντρική γραμμή απαντά: «Δεν νομίζω πως κάποιος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε κάποια άποψη για να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βγαίνεις και ακυρώνεις την γραμμή που έχει ένα κόμμα εξουσίας γκριζάρεις και την συνολική του εικόνα. Και δεν το βλέπεις. Πάνω από το συμφέρον βάζεις την προσωπική σου άποψη. Είναι μια ευκαιρία όχι να κάνουμε μια κομματική διαδικασία και να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που δεν θα ενδιαφέρει κανέναν αλλά να κάνουμε μια διαδικασία που θα απευθύνεται σε κάθε πολίτη και κάθε μέλος μας».

Στη συνέχεια ερωτώμενος εάν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά στο κόμμα και την κοινωνία λέει: «δεν είναι το θέμα του προσώπου όσο της σύνθεσης. Εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις όλοι μπορεί να έχουν καλά χαρακτηριστικά πολιτικά. Μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος και κάποιος που δεν είναι βουλευτής».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη: «Πρέπει να γίνει συζήτηση και για άλλα ζητήματα του παρελθόντος που πληρώσαμε τώρα. Όπως την περίοδο της διακυβέρνησης για να δούμε ποιες απόψεις δικαιώθηκαν. Όσο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση και ποια τελικά μας κόστισαν όχι μόνο πολιτικά αλλά γενικότερα. Εγώ δεν πιστεύω πχ πως η αναδιανομή του πλούτου γίνεται μόνο μέσα από τη φορολόγηση. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό στους πολίτες».

«Το κεντρικό πρόβλημα που είχαμε είναι πως δεν δίναμε όραμα και ελπίδα», είπε επίσης με νόημα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ