Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Την ανάπτυξη της Ηλείας μπορεί να εγγυηθεί μόνο η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Στην τελική ευθεία πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε μία συνέντευξη για το πολιτικό σκηνικό, την Ηλεία, τους νέους, τον προεκλογικό αγώνα και το διακύβευμα των εκλογών.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ερ. Σε μερικά μόλις εικοσιτετράωρα οι Έλληνες θα κληθούν να επιλέξουν το κόμμα που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας τα επόμενα χρόνια. Ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

Απ. Οι προσεχείς εκλογές είναι κρίσιμες για την χώρα μας και αυτό γιατί ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ποια κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την σταθερή πορεία της χώρας. Πορεία που πρέπει να βασίζεται στην σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στο κράτος δικαίου, που θα εγγυάται την εθνική μας ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι σε αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να συγκρίνουν και να κρίνουν, μεταξύ της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα, για να συνεχιστεί το έργο και να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά.

Ερ. Στις Εθνικές Εκλογές θα κληθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά περίπου μισό εκατομμύριο νέοι ηλικίας 17- 21 ετών. Ποιο είναι το μήνυμα το οποίο θα θέλατε να στείλετε και εσείς στα νέα παιδιά και για ποιο λόγο οι νέοι θα πρέπει κατά την άποψη σας να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία;

Απ. Πρωτίστως αυτό που πρέπει να κάνουν οι νέοι είναι να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν με κριτήριο το μέλλον της χώρας, το δικό τους μέλλον. Είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις τύχες τους και πρέπει να ακούσουν, να συγκρίνουν, να κρίνουν και συνειδητοποιημένα να λάβουν τις αποφάσεις τους. Η νέα γενιά έχει υποχρέωση να συμμετέχει στα κοινά, η συμμετοχή σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη από την αποχή. Οι νέοι δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Είναι αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις για το δικό τους μέλλον. Σε ότι αφορά γιατί να επιλέξουν Νέα Δημοκρατία, θα πω γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις που έδωσε στο λαό το 2019 και γιατί έχει σχέδιο για την Ελλάδα, για το πώς μπορεί να προοδεύσει η χώρα με τους νέους παρόντες και με ενεργή συμμετοχή.

Ερ. Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  έγιναν λάθη, τα οποία παραδέχτηκε ακόμα και ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας του στον Πύργο και ένα εξ αυτών είναι το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι θα άρει την αδικία αυτή κατά της Ηλείας. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Ν.Δ. για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Νομό;

Απ. Για να είμαστε ακριβείς, γιατί πολλά λέγονται και κάποιοι επιχειρούν να μεταβιβάσουν τις δικές τους ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία ενώ δεν είναι αυτή πραγματικότητα. Η αντίστροφη μέτρηση για τα Τμήματα στην Ηλεία ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με τον περιβόητο ‘Νόμο Γαβρόγλου’, που καταδίκασε την βιωσιμότητά τους. Δεν ήταν λοιπόν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έκλεισε τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ηλεία. Αντιθέτως, αναζητεί τρόπους που θα βάλουν την Ηλεία στον χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με επιλογές όμως που είναι βιώσιμες και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη το τόπου. Προχωράμε σταθερά και μεθοδικά, θέλουμε να προχωρήσει η Αγροτική Σχολή στην Αμαλιάδα, έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία, και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι πολύ σημαντικό να προσελκύσουμε φοιτητές από το εξωτερικό, προχωρήσαμε στην Ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία και πρέπει να στηρίξουμε, για την ίδρυση αυτόνομης ξενόγλωσσης σχολής πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία.

Ερ. Είναι κοινή ομολογία, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κατατάσσονται στις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Μπορεί εύκολα κανείς να αντιληφθεί ότι για να υπάρξει ανάκαμψη απαιτούνται επενδύσεις και για να προσελκύσουμε επενδύσεις απαιτούνται βασικά έργα υποδομών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει την προσπάθεια ανάκαμψης της Ηλείας; 

Απ. Αυτό είναι ξεκάθαρο και η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δώσει τις «απαντήσεις» της σε αυτή την κατεύθυνση. Μην ξεχνάμε το μεγάλο έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πατρών-Πύργου», το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά στην ασφαλή μετακίνηση. Ένα έργο που κατακερμάτισε σε οκτώ εργολαβίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα χανόταν οριστικά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έβαλε σε τροχιά υλοποίησης και γίνεται πράξη. Και υπάρχει και το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να προχωρήσει και το τμήμα «Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα» αλλά και η σύνδεση της Ολυμπίας Οδού με την Αρχαία Ολυμπία. Προχωράμε με το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας, μέσω της ΔιαΝΕΟΣΙΣ, για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σε όλους τους τομείς. Προχωρά το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και προχωρά η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, παράγεται έργο σε όλους τους τομείς, με σταθερά και ουσιαστικά βήματα.

Ερ. Όλο αυτό το διάστημα έρχεστε σε επαφή με πολίτες της Ηλείας από κάθε γωνιά του Νομού.  Τι κλίμα έχετε εισπράξει μέχρι σήμερα από τους πολίτες, ενόψει των εκλογών;

Απ. Η επαφή μου με τους πολίτες ήταν διαρκής καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου, παρά τις αυξημένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις. Επιδιώκω την επικοινωνία με τους πολίτες και πραγματικά το τελευταίο διάστημα εισπράττω μεγάλη αγάπη από τους πολίτες και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Ερ. Ζητήματα όπως οι υποκλοπές, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ακρίβεια και ανεργία έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία. Τελικά μπορεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα;

Απ. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας, είναι κάτι που το έχει αποδείξει σε όλους τους τομείς, γι’ αυτό και προανέφερα ότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν και να αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον  και το καλό της χώρας και του Νομού μας.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε προς τους Ηλείους ψηφοφόρους, ενόψει των Εθνικών Εκλογών;  

Απ. Η Ηλεία έχει μεγάλες δυνατότητες και μαζί μπορούμε να πάμε την Ηλεία πιο δυνατά σε όλα τα επίπεδα. Τους καλώ λοιπόν όλους να λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας μας. Τους καλώ να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει το έργο της, τους καλώ να στηρίξουν την υποψηφιότητα τη δική μου, να με εμπιστευθούν και να προχωρήσουμε μαζί και τη νέα τετραετία. Να συνεχίσουμε μαζί. Η Ηλεία την επόμενη τετραετίαθα πάει πιο δυνατά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ