«Διέξοδος για την κοινωνία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

163

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 «Η ψήφος των πολιτών και τα αποτελέσματα της κάλπης θα δώσουν απαντήσεις για αυτό που επιζητά η ελληνική κοινωνία», τόνισε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή “Τώρα μαζί” στο OPEN TV, ο Διονύσης Καλαματιανός.

«Η ίδια η κοινωνία είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις συνεργασίες των κομμάτων. Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, για να σχηματίσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση που θα δώσει απαντήσεις στις μεγάλες ανάγκες των πολιτών.

Με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανοίγει ο δρόμος για την προγραμματική σύγκλιση και τη συνεργασία. Κανείς δεν μπορεί να απορρίψει μια διακυβέρνηση από τα προοδευτικά κόμματα, που αποτελεί διέξοδο για τον ελληνικό λαό.»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ηλείος Βουλευτής, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. που προσφέρει άμεση ανακούφιση και προοπτική στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους αγρότες, στις γυναίκες, στις νέες και τους νέους. Ένα πρόγραμμα που δίνει λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που συνθλίβουν την καθημερινότητα των πολιτών και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα,
  • ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη,
  • κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,
  • αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και ακατάσχετο λογαριασμό για τους επαγγελματίες,
  • ανακατεύθυνση του ταμείου ανάκαμψης προς όφελος των μικρομεσαίων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κοινωνική πλειοψηφία θα επιλέξει την αλλαγή σελίδας για να αντιμετωπιστούν η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και η αύξηση των χρεών. Με ενίσχυση του εισοδήματος, με αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους, με επιχειρήσεις που θα μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, με τους αγρότες να μπορούν να παράγουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, με τους συνταξιούχους να έχουν όσα χρειάζονται, με τη νεολαία να μπορεί να ανασάνει, να δημιουργήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.

Παράλληλα, θα επιλέξει να μπει τέλος στη θεσμική κατάπτωση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, στην ανασφάλεια που η κοινωνία βίωσε με τον χειρότερο τρόπο στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στην υπονόμευση και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι μπορεί να δει βελτίωση και αλλαγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα στις εκλογές. Επιλέγουμε, λοιπόν, την αύξηση μισθών, τη μείωση τιμών και τη ρύθμιση των χρεών, με ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, δίπλα στον πολίτη, προσφέροντας ασφάλεια και προστασία.»