Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΤο θράσος του Μητσοτάκη για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Ηλεία

Το θράσος του Μητσοτάκη για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Ηλεία

Του Χρήστου Φωτόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Είναι πλέον αντιληπτό από όλους τους πολίτες της Ηλείας και όλης της Ελλάδας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και τέσσερα χρόνια «τρώει από τα έτοιμα» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει ως δικά της τα έργα που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνησης.

Ακόμα όμως και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης της Ηλείας δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως θα είχε το θράσος ο Μητσοτάκης να μας πει ότι η δική του κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον νομό και να παρουσιάσει τη Μονάδα στην Τριανταφυλλιά ως έργο δικό του!

Επειδή ο λαός δεν τρώει… κουτόχορτο αλλά δέχεται επικοινωνιακή καταιγίδα από τη Νέα Δημοκρατία, οφείλω να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μου ότι τον εφιάλτη των σκουπιδιών από τους δρόμους τον τερμάτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας αποφάσεις με πολιτικό κόστος, τι οποίες υπονόμευαν οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι της χώρας.

Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ηλεία «πνιγμένη» στα σκουπίδια, με την πόλη του Πύργου να υποφέρει διότι οι υπουργοί του Σαμαρά δεν μπορούσαν να δώσουν καμία λύση, αφήνοντας εκτεθειμένους τους κατοίκους.

Με άμεσες και γενναίες αποφάσεις, όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν «πλάτη» για την Ηλεία, χρηματοδοτώντας την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους και τη μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ εκτός Ηλείας, την ώρα που οι νεοδημοκράτες δήμαρχοι άλλων νομών έβαζαν μπλόκα για να μην παραλάβουν τα απορρίμματα, αγνοώντας κυβερνητικές αποφάσεις και νόμους του κράτους.

 Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιτάχυνε την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΧΥΤΥ, ενέταξε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά και δρομολόγησε την οριστική επίλυση του προβλήματος που επί μια δεκαετία ταλαιπώρησε την Ηλεία και κυρίως τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Αυτά που γράφω, μπορούν να τα επιβεβαιώσουν όλοι οι αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα.

Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ήταν τα εγκαίνια στη Μονάδα της Τριανταφυλλιάς, όπως κάνει σε όλη τη χώρα με τα έργα που βρήκε έτοιμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θράσος έχει και όρια, κ. Μητσοτάκη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ