Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΟμιλία του Μιχάλη Κατρίνη στους ετεροδημότες της Ηλείας στην Πάτρα

Ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στους ετεροδημότες της Ηλείας στην Πάτρα

 Το πιο ισχυρό μήνυμα έχει 5 μόνο γράμματα: ΠΑΣΟΚ

‘’Από την Πάτρα έως τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε όλη την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, το όνειρο για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ γίνεται πραγματικότητα.’’ τόνισε από την Πάτρα ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε μια μεγάλη σε όγκο και σε παλμό συγκέντρωση ετεροδημοτών της Ηλείας.

Ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε  για να ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα: η δύναμη της Αλλαγής.

Το ΠΑΣΟΚ θα βάλει τέλος σε αυτή την περίοδο φθοράς και παρακμής, θα βάλει τη χώρα σε μια νέα εποχή και θα υποχρεώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βάλουν τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών πάνω από τις ανάγκες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα.

Από την αχαϊκή πρωτεύουσα ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε , μέσα σε κλίμα συναισθηματικής και συγκινησιακής φόρτισης στον Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας:

‘’ Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε περιεχόμενο σε έννοιες όπως η εθνική ανεξαρτησία, η κοινωνική ισότητα. Έβαλε την υπογραφή του σε μεγάλες αλλαγές, όπως η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης που σηματοδότησε την εθνική ενότητα και συμφιλίωση.Συνέδεσε την θητεία του ως πρωθυπουργός με κορυφαίες κοινωνικές κατακτήσεις, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτές ήταν και είναι πολιτικές ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές Ανδρέα Παπανδρέου.

Και η ιστορία ούτε γράφεται, ούτε παραγράφεται, ούτε αλλοιώνεται.’’

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι  αν η Ελλάδα θα αποκτήσει επιτέλους ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης.

Αν θα φύγουμε από το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο του παντοδύναμου πρωθυπουργού και θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, τις οποίες αξιοποιούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί αυτές οι χώρες έχουν συμμαχικές κυβερνήσεις, ευρείας πλειοψηφίας και συναίνεσης. Έχουν ισχυρούς θεσμούς διακυβέρνησης και όχι ανεξέλεγκτους πρωθυπουργός με αλαζονική αντίληψη. Υπάρχει διαφάνεια, κράτος δικαίου, εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς.

Τόνισε ότι για το ΠΑΣΟΚ , η συμμετοχή του στην κυβέρνηση  έχει νόημα όταν συνδέεται με άμεσα οφέλη για τον πολίτη, για τη χώρα, για τη νέα γενιά.

Οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος, ένα  Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η προστασία της κύριας κατοικίας και της αγροτικής γης και η ορθολογική αντιμετώπιση του τεράστιου ιδιωτικού χρέους, μια νέα συμπεριληπτική πολιτική για τους νέους ανθρώπους και ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, είναι οι βασικοί άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα, όπως είπε ο κ. Κατρίνης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για την Ηλεία, ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου, που περιλαμβάνει:

-Την  ολοκλήρωση του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος’’ χωρίς άλλες καθυστερήσεις, μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και την επανένταξη του έργου της ανατολικής εισόδου της Αμαλιάδας.

-Την κατασκευή του οδικού άξονα ‘’Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα’’, ένα έργο μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της νότιας Ηλείας και τη διασύνδεση της Ηλείας με την Πελοπόννησο με τον οδικό άξονα ‘’Αρχαία Ολυμπία- Βυτίνα’’ που έχει μείνει ημιτελής.

-Την δέσμευση των 1,8 δις ευρώ που απαιτούνται για τα έργα ανασυγκρότησης της Ηλείας.

-Την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου.

-Την παραγωγική ανασυγκρότηση και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό και την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου.

-Την ένταξη της Ηλείας στο χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με αντικείμενα σπουδών προσαρμοσμένα στο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο του νομού μας αλλά και στο τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό της κεφάλαιο.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του , μέσα σε ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις από το πλήθος, λέγοντας:

‘’Όλα αυτά τα χρόνια έδωσα την καρδιά και την ψυχή μου για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.  Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Για να δούμε την Ηλεία ψηλά!

Εκεί που της αξίζει, εκεί που πρέπει να κοιτάζει πάντα.

Τώρα που ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ άρχισε πάλι να ανατέλλει και να σηκώνεται ψηλά, ας σηκώσουμε και την Ηλεία ψηλά.

Στις 21 Μαϊου στείλτε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που σας περιφρονούν, σε αυτούς που σας εκβιάζουν.

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι γεννήθηκαν πρωθυπουργοί.

Το μήνυμα αυτό έχει πέντε μόνο γράμματα: ΠΑΣΟΚ’’

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ