Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΑναγνώριση του ενδιαφέροντος για το δήμο  Αρχαίας  Ολυμπίας

Αναγνώριση του ενδιαφέροντος για το δήμο  Αρχαίας  Ολυμπίας

Την ιστορική περιοχή επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής  Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος

Γιώργος Γεωργιόπουλος: « Έχει πιάσει το νόημα των παρεμβάσεων  για την περιοχή μας»

Πρώτιστο αίτημα που ικανοποιήθηκε  είναι η παραχώρηση του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων», που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Την  Αρχ. Ολυμπία επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε συναντήσεις με αιρετούς, εργαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους  της ιστορικής περιοχής.

Ο βουλευτής Ηλείας  συναντήθηκε  με το δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, με τον οποίο συζήτησε  σημαντικά θέματα που απασχολούν τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με πρώτιστο  την πρόσφατη παραχώρηση του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς το δήμαρχο, προκειμένου να στεγαστεί πανεπιστημιακή σχολή. Το συγκεκριμένο σημαντικό ζήτημα αποτελούσε χρόνιο αίτημα που τελικά έγινε πραγματικότητα.

Επίσης συζητήθηκε η επέκταση   του αυτοκινητόδρομου  Πάτρα-Πύργος μέχρι την Αρχ. Ολυμπία, καθώς και το οδικό  τμήμα Ολυμπία-Θάλασσα, για τα οποία ο κ. Νικολακόπουλος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον αυτό μάλιστα επιβεβαίωσε  και ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, ο οποίος του ευχήθηκε να επανεκλεγεί βουλευτής διότι όπως τόνισε, ο κ. Νικολακόπουλος έχει πιάσει το νόημα των παρεμβάσεων  προς όφελος της  ιστορικής  περιοχής!

Συναντήσεις εξάλλου είχε ο βουλευτής Ηλείας με τους εργαζόμενους στο δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας, οι οποίοι  του έθεσαν διαφορά θεσμικά και εργασιακά ζητήματα  που τους αφορούν άμεσα.

Ακολούθως μετέβη  στην αγορά της Αρχ. Ολυμπίας όπου  συνομίλησε με πολλούς επαγγελματίες, καθώς και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Καρυώτη,  οι οποίοι με τη σειρά τους του μετέφεραν  την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα της πόλης, προσδοκώντας  αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Στην Τ.Κ. Πλατάνου

Στα πλαίσια  της επίσκεψης στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας, ο βουλευτής Ηλείας πήγε και στην Τ.Κ. Πλατάνου, επ’ ευκαιρία και της τοπικής γιορτής του Άη Γιάννη του Θεολόγου, όπου παρακολούθησε τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια συνομίλησε με  πολλούς κατοίκους και φορείς της περιοχής, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάνει για την περιοχή αλλά και ολόκληρο το  Νομό μας.

Στον Πλάτανο εξάλλου επισκέφτηκε και το γνωστό  καφενείο-λαογραφικό μουσείο του κ. Βασίλη Μαρουσόπουλου, το οποίο φιλοξενεί πλήθος από  παραδοσιακά αντικείμενα της ευρύτερης περιοχής και έχει προκαλέσει  πανελλήνιο ενδιαφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ